Knocka.tv - fremtidens TV

Vi har fått en sniktitt på det som blir den neste nett-TV-revolusjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
«Knocka.tv har nemlig alt som trengs for å bli den store hiten i 2008.»


TV står foran en revolusjon, for hvorfor i all verden skal vi være tvunget til å se en cocktail med programmer som noen få har stått for å komponere?

Det er nettopp derfor tjenester som YouTube har blitt så populære - her har ingen satt opp menyen for deg - du velger selv hva du vil se, men kan bruke informasjon om hva andre brukere har likt for å orientere deg i jungelen av videoer.

Les også: Du vil snart ønske deg ny TV

Skaperne av Knocka.tv er ingen ringere enn de som lagde ICQ, en av de første lynmeldingstjenestene som mange fortsatt holder som den beste. Knocka.tv kombinerer det beste fra to verdener - du ser på TV slik du pleier, men innholdet er både laget av og stemt frem av brukerne. Tjenesten har flere tv-kanaler med ulike temaer du kan bytte mellom, og du kan stemme på hver eneste filmsnutt, som igjen påvirker rotasjonen.

I tillegg er opplevelsen interaktiv - du kan prate med andre som ser på samme kanal, avgi din stemme på hvor god eller dårlig en video er, og enkelte programmer har også utvidede muligheter for interaksjon.

image: Knocka.tv - fremtidens TV


Mange små programmer

På hver tv-kanal vises det så ulike programmer, og hvert program har sin egen nettside med informasjon om innhold og hva slags bidrag som ønskes. For eksempel har tv-kanalen "Knocka One" nettopp sendt et tre minutter langt program kalt "In Sync", der brukerne ble oppfordret til å laste opp videoer der de mimer Avril Lagvines Girlfriend og programskaperen hver uke setter sammen klippene til en musikkvideo. Denne uken skal brukerne laste opp videosnutter der de mimer Red Hot Chili Peppers' Give it away.

Les også: Joost - fremtidens tv?

Andre programmer som sendes er for eksempel "Bloop", som byr på filmtabber, "Quickie"; et konkurranseprogram der brukerne må svare på spørsmål etter å ha sett et filmklipp eller "Going out", der seerne følger en blind date via et skjult kamera og kan avgjøre hva vedkommende skal gjøre. "Ads out" oppfordrer brukerne til å lage reklameparodier, og det formelig bugner over av "priceless"-reklamer. Hvert program sendes som regel i 3-6 minutter, så det er høy rotasjon på tema.

image: Knocka.tv - fremtidens TV


Foreløpig er videoene spredt på tre kanaler: Knocka One - "hoved"-kanalen med mye variert og godt innhold, "Kilowatt" som kun sender alternative musikkvideoer og "Kandy", som blant annet er på jakt etter Knocka.tvs egen "Kandy girl".

I tillegg er det en ny kanal på trappene; K-Extreme, som skal være nettjenestens ekstremsportkanal. I ekte sosial ånd er det et eget forum der man i fellesskap prøver å klekke ut nye TV-kanaler.

image: Knocka.tv - fremtidens TV


Slik plukkes programmene ut

Når du laster opp en video for sending på en tv-kanal, havner den først i den såkalte "ranking arena", der brukerne kan se innkommende videoer og stemme på dem. Er videoen din god nok, blir den så plukket opp til å bli vist på en av tv-kanalene.

Når den havner på tv kan brukerne fortsatt stemme på videoen. Deretter avgjøres sendeplanen basert på antall stemmer, snittkarakter, forholdet mellom antall seere og antall stemmer, antall brukere som skiftet tv-kanal, antall som la den til som en favoritt etc. (knocka.tv gir deg også video on demand hvis du bare ønsker å se et spesielt klipp).

Les også: Digital-TV på billigbudsjett

Proft pakket inn

Det hele er pakket inn veldig proft med små jingles med MTV-inspirert preg. Via hjelpesidene får du også få informasjon om alle programmer som sendes og en smakebit på hva slags innhold du kan vente deg.

Knocka.tv - demonstrasjon (mov 2 007 kB)

Se video (QuickTime/H.264):

Tjenesten har privat alpha-status, og det virker som om det foreløpig er delt ut få invitasjoner. For å få invitiasjon må du fylle ut skjemaet på http://alpha.knocka.tv og smøre deg med tålmodighet, men den som venter på noe godt, venter som kjent ikke forgjeves.

Knocka.tv har nemlig alt som trengs for å bli den store hiten i 2008.

Lyst på en inivitasjon? Vi har fått en god håndfull invitasjoner å gi bort og ber deg sende en epost til [email protected] med "Knocka.tv" som emnefelt (klikk). I eposten sender du oss en lenke til noe julerelatert moro du har funnet på nettet. Vi premierer de beste bidragene med en invitasjon til Knocka.tv

Oppdatert: Takk for alle bidrag - vi har nå delt ut invitasjonene.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!