Klassiske spill på nettet

Spyhunter, Robotron og Tapper. Nå kan du spille disse og flere klassiske 80-tallsspillene igjen, gratis over nettet.

Alle som har levd lenge nok til å ha opplevd Spectrum og Commodore-tiden på åttitallet vil nikke gjenkjennende når de besøker Macromedias spillsider på nettet. Selskapet har lagt ut en rekke klassiske spill som kan spilles gratis gjennom nettleseren.

Macromedia Shockwave

Det eneste du trenger for å spille disse spillene, er Macromedias egen Shockwave-avspiller. Denne får du automatisk spørsmål om du vil installere når du klikker på spillet du ønsker å gjenoppleve. Nedlastingen tar 5-10 minutter avhengig om du har modem eller ISDN-tilknytning. Har du ADSL eller annen rask tilkobling, er du klar til å spille i løpet av noen sekunder.

I tillegg til klassiske 80-tallsspill vil du også finne spill av den mer moderne sorten på Macromedias spill-sider, som action-spill, sportsspill osv. Du finner også en mengde klassiske kort- og strategispill.

På shockwave.com finner du også mer fartsfylte og moderne spill, som Skyracer. Gratis å spille.
På shockwave.com finner du også mer fartsfylte og moderne spill, som Skyracer. Gratis å spille. Vis mer


Noen av spillene krever at du installerer gratis tilleggsmoduler til Shockwave-avspilleren, og hvis du har treg PC og/eller internettforbindelse, kan det være nødvendig å redusere oppløsning og antall detaljer i visningene.

Spill gratis on-line

Spyhunter var en av våre favoritter da det ble lansert på midten av åttitallet...
Spyhunter var en av våre favoritter da det ble lansert på midten av åttitallet... Vis mer

De aller fleste spillene er gratis å bruke så lenge du spiller on-line. Du kan også laste ned mange av spillene og bruke dem off-line, men da må du betale for dem, som regel mellom 100 og 200 kroner pr stk. De klassiske 80-tallsspillene selges under ett, og koster for tiden 14.95 amerikanske dollar, eller rundt 140 norske kroner.

Her finner du de klassiske 80-tallsspillene.

Her finner du oversikten over alle spillene på shockwave.com.

God fornøyelse!