Klarte ikke å knekke XP

179 hackere prøvde i 13 timer

Mer enn hver fjerde PC på verdensbasis kjører fortsatt Windows XP, selv om Microsoft ikke lenger kommer til å fikse eventuelle sikkerhetshull som måtte oppdages.
Mer enn hver fjerde PC på verdensbasis kjører fortsatt Windows XP, selv om Microsoft ikke lenger kommer til å fikse eventuelle sikkerhetshull som måtte oppdages.Vis mer

Som de fleste nå bør ha fått med seg har Microsoft kuttet støtten for Windows XP. Det betyr at det aldrende operativsystemet ikke lenger blir vedlikeholdt med oppdateringer, sikkerhetsfikser eller programmer fra selskapet.

Med andre ord: Bruker du fortsatt Windows XP går du en utrygg framtid i møte.

Les også: XP-brukerne velger ikke Windows 8

Fortsatt XP-fokus

Kina er ett av landene der XP-utbredelsen er størst, og det er ventet at det vil være slik i lang tid. Det betyr at programutviklere i landet fortsatt har stort fokus på XP, og vil fortsette å lage løsninger som er skreddersydd for operativsystemet.

Ett av dem er sikkerhetsselskapet Qihoo 360, som hevder at de har laget en sikkerhetspakke som gjør det trygt å bruke Windows XP også i fortsettelsen.

Nylig ble det arrangert en konkurranse der 179 hackere og sikkerhetseksperter fra hele verden prøvde å bryte seg inn på PC-er som kjørte XP sammen med sikkerhetspakken Qihoo 260 Safeguard XP Shield.

Blokkerte alt

13 timer med kontinuerlige angrep ble systematisk blokkert av sikkerhetspakken, skriver Softpedia, mens de svakeste konkurrentene (ingen vi har hørt om, riktignok) ble knekt etter 57 sekunder.

Pensjoneringen av operativsystemet er imidlertid bare en knapp uke gammel, og det er ventet at XP kommer til å bli et yndet mål for hackere i tiden framover. Hvis du likevel tar sjansen på å bruke det en stund til, har vi omtalt fem sikkerhetspakker som fortsatt fungerer på XP, og som dessuten er helt gratis.

Les også: XP fortsatt tre ganger større enn Windows 8