Den nye startknappen i Windows 8.1 ligger på samme sted som i Windows 7, altså nede til venstre. Foto: WinSuperSite.com
Den nye startknappen i Windows 8.1 ligger på samme sted som i Windows 7, altså nede til venstre. Foto: WinSuperSite.com Vis mer

Klart for Windows 8.1

Microsoft slipper første forhåndsversjon med flere etterlengtede nyheter.

Publisert
Sist oppdatert

Microsoft har måttet tåle mye kritikk for å ha lansert Windows 8 uten blant annet startknapp, men nå blir det snart slutt på sorgene.

I dag slippes nemlig første utviklerversjon av Windows 8.1, og den store, men ikke helt ukjente, nyheten: Startknappen er tilbake!

Når du høyreklikker på den nye startknappen får du opp en rekke nye alternativer, inkludert muligheten til å skru av maskinen eller starte den på nytt, skriver The Verge.

Ønsket du deg den klassiske startmenyen fra Windows 7 også, må vi imidlertid skuffe deg. Den ser ut til å være borte for godt.

Les også: Kan Windows Blue (8.1) redde alt?

Logg inn på skrivebordet

Flere har beskrevet Windows 8.1-oppdateringen som den versjonen Windows 8 egentlig burde vært, og sammen med startknappen følger det også en rekke andre nyheter.

Slik ser den nye startknappen ut i Windows 8.1. Foto: Robert McLaws, <a target='_new' href= 'https://twitter.com/robertmclaws/status/349354793334108160'>Twitter</a>
Slik ser den nye startknappen ut i Windows 8.1. Foto: Robert McLaws, Twitter Vis mer


Det blir nå mulig å gå rett til skrivebordet når man logger seg på maskinen, i stedet for å gå veien om den nye startmenyen som dekker hele skjermen.

Låseskjermen kan gjøres til et personlig lysbildeshow med dine bilder, hentet fra enten pc-en eller SkyDrive. Det skal bli mulig bruke samme bakgrunnsbilde på startskjermen som på det vanlige skrivebordet. Startskjermen kan dessuten tilpasses med fliser i flere størrelser.

Internet Explorer 11 er også ventet lansert med Windows 8.1. I tillegg til forbedret ytelse og bedre støtte for berøringsskjermer vil det også bli mulig å synkronisere faner på tvers av Windows 8.1-enheter.

Det gjenstår å se om brukerne synes Windows 8 blir enklere å bruke med 8.1-fiksen, men Microsoft har i hvert fall gjeninnført to av funksjonene som har vært savnet mest.

Les også: Her ser du Windows 8.1 i aksjon

Gratis, ferdig senere i år

Eksisterende Windows 8-brukere kan laste ned forhåndsversjonen av Windows 8.1 fra Windows Store allerede i morgen, onsdag 26. juni.

Vår søsterpublikasjon ITavisen skriver at dem som ikke har Windows 8 fra før også vil kunne prøve oppdateringen. Microsoft skal etter sigende slippe den som en .ISO-fil også.

Det er ventet at Windows 8.1 kommer i ferdig versjon senere i høst. Den vil være gratis når den tid kommer.

Les også: Bibliotekene ikke lenger standard i Windows 8.1

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer