Klart for bærbar MSAudio?

Microsoft får både støtte og pepper for sitt nye lydformat. Nå blir det også enkelt for industrien å produsere en bærbar spiller som støtter dette formatet.

Cirrus Logic er en av de store produsentene av spesialbrikker. De lager brikker for enkle skjermkort, men du finner de fleste av deres løsninger i forskjellige lydkort og andre enheter som behandler lyd. Da heter brikkene Crystal og brukes både i rimelige og dyre løsninger.

Cirrus lager også komplette systemer på en brikke. Disse kalles SOC - ”System-on-a-chip” og er helt sentrale når det gjelder masseproduksjon av rimelige enheter. SOC reduserer både det totale antallet komponenter og antallet prosesser i produksjonen, noe som gir både billige og driftssikre apparater.

Bærbare spillere - neste generasjon

Foreløpig har vi sett en håndfull spillere som lagrer lyddata i MP3-format. Dette formatet er for tiden dominerende, men tiden vil vise om andre formater vil vinne innpass. Her er både Sony/IBM, RIAA og Microsoft på banen, og det ser ut til å bli en heftig kamp.

Cirrus Logic har nylig annonsert at de har en ny brikke under utvikling, som vil bli sentral i neste generasjon bærbare spillere. Microsoft og MSAudio er definitivt et av formatene som vil bli støttet.

Bare MSAudio?

Det er ingen grunn til å tro at neste generasjon spillere vil ha innebygde begrensninger når det gjelder formater. Teknisk sett er det i hvert fall ingen ting i veien for at en spiller kan håndtere alle formater og varianter, på samme måte som en PC.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis industrien ikke er helt på villspor, vil det ikke bli noen begrensninger for håndteringen av forskjellige formater i selve avspilleren. Det er i forbindelse med utbredelsen, nedlastingen og lagringen at problematikken rundt opphavsrett og kopibeskyttelse (som juridisk sett er to forskjellige ting) må løses.

Spilleren anno år 2000

Vi tipper at populære avspillere om et år støtter alle formater, har muligheter for flere forskjellige typer lagring, og har vesentlig raskere overføring og kapasitet.

Hva med 1Gb lagringskapasitet, FireWire eller USB 2.0 overføring, innebygget radio og pris under 1500? Slett ikke umulig.