Klar for MP3 i bilen?

Nå har bilstereoindustrien virkelig fått øynene opp for nye, digitale lydformater. I løpet av sommeren er både Clarion, Kenwood, AIWA og andre bilstereoprodusenter klare med spennende nye produkter for avspilling av MP3-filer i bilen. Eller hva sier du til EMPEG Car – med 36 GB harddisk?

Hvis du har CD-spiller i bilen, er du sikkert lei av å ha CDer som ligger og slenger overalt, knuste CD-omslag, og plater med riper. En mappe som oppbevarer CDer uten omslag, er en grei ting å ha. Men dessverre koster det både tid og konsentrasjon å skifte en CD mens du kjører.

Dette har nå bilstereoindustrien begynt å ta konsekvensen av. I løpet av kort tid har en rekke bilstereoprodusenter lansert det ene produktet etter det andre, for avpilling av MP3-filer i bilen. Noen løsninger har innebygget harddisk, mens andre spiller brente CD-plater med MP3-filer. Uansett kan du heretter bevare original-CDene dine trygt i hylla. For eksempel kan du, på en brent CD-plate som koster en knapp tikroning, få plass til 10-15 fulle album.

EMPEG Car – aldri mer CD-bytte

Foto: BEL Vis mer

En av de mest interessante løsningene, som allerede er på markedet, er EMPEG Car. Denne Linux-baserte spilleren finnes i flere utgaver; den største har innebygget harddisk på 36 GB. I praksis betyr det at du vil få plass til inntil 600 timer med uavbrutt musikk, uten å høre samme spor to ganger! I tillegg har produsenten annonsert støtte for Microsofts WMA-format ved en fremtidig, gratis oppdatering av spillerens software. Det kan bety mindre filer, og enda flere timer med musikk.

For å oppdatere innholdet på harddisken, kobler du spilleren til et nettverk ved hjelp av en Ethernet-plugg, eller via USB-kontakten på baksiden. Programvare for Windows og Linux følger selvsagt med.

Bilstereo i stua

I displayet får du opp informasjon om sporet som spilles. Foto: BEL Vis mer

Det som gjør denne spilleren ekstra interessant i forhold til de andre, er at den også enkelt kan kobles til stereoanlegget i stua. Tenk at du kan ha hele CD-samlingen din i en spiller på størrelse med omslaget til en VHS-kassett!

Du kan kjøpe EMPEG Car direkte fra produsenten. Utsalgsprisene starter på $1139, eller i underkant av 10 000 kroner. Vi har fått tilbakemeldinger som kan tyde på at det er ganske lang leveringstid. Hvis du synes dette er for dyrt, eller ikke har tid til å vente, finnes en rekke andre rimeligere løsninger. Blant annet har store bilstereo-produsenter som Kenwood og Clarion interessante produkter på gang. En liste med linker til forskjellige produkter finner du her.

Les også om en annen PC-basert løsning i bilen fra Clarion i denne artikkelen.