Kjør Windows-programmer på Linux

Jobber du med Linux, men savner muligheten for å kjøre Microsoft Office-pakken? Selskapet CodeWeavers gjør det nå mulig å få tilgang til flere Windows-programmer uten å måtte være avhengig av Windows i bunn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om det finnes muligheter for å emulere Windows under Linux, er det et ressurskrevende og ikke spesielt praktisk prosess. Derfor er det sikkert svært hyggelig for mange Linux-brukere som har ønsket seg tilgang til Microsoft Office-pakken, at det nå er mulig å kjøre den enkelt og greit på diverse Linux-versjoner.

CodeWeavers Crossover Office er ikke en emulator, men et program som "lurer" programmene til å tro at de kjøres i et windowsmiljø. Dermed elimineres nødvendigheten av å betale lisens for et Microsoft-operativsystem, når det egentlig er Office-programmene du er ute etter. Ytelesesmessig skal dette være en overlegen løsning i forhold til emulatorer som Virtual PC, VMWare og de andre.

Flere programmer støttes

image: Kjør Windows-programmer på Linux

CodeWeaver lover at du skal kunne kjøre både Office 97 og 2000 (Office XP vil bli støttet i nærmeste fremtid), samt Lotus Notes, sømløst og som en fullt integrert del av Linux-miljøet.

Utviklerne inrømmer riktignok at Access og Internet Explorer fortsatt kan by på litt smårusk i Linux-maskineriet, men de jobber stadig med å øke stabiliteten til prosjektet. I tillegg vil det med jevne mellomrom komme oppdateringer som inkluderer støtte for flere programmer, og i følge CodeWeavers skal de aller fleste viktige produktivitetsprogrammer for Windows fungere på Linux innen utgangen av 2002. Det høres meget ambisiøst ut, men dessverre vil ikke utviklerne ut med informasjon om hvilke programmer det er snakk om.

image: Kjør Windows-programmer på Linux

Crossover Office kan lastes med eller bestilles på CD fra sidene til CodeWeavers. Nedlastingen koster 54.95 dollar, altså litt under 500 kroner.

I tillegg til Office-programmet har CodeWeavers også en Plugin-pakke, som lar deg bruke flere andre Windows-baserte programmer som Media Player, QuickTime og ShockWave. Denne koster 24.95 dollar (ca. 230 kroner).

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!