Endre Windows-eier

Kjøpt brukt PC? Slik endrer du systemeier i Windows

Kan gjøres enkelt ved hjelp av dette gratisprogrammet.

HVEM EIER WINDOWS: Navnet kan endres, for eksempel hvis du har kjøpt en brukt PC. Foto: Bjørn Eirik Loftås
HVEM EIER WINDOWS: Navnet kan endres, for eksempel hvis du har kjøpt en brukt PC. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En leser har kjøpt en brukt PC, og lurer på om det er mulig å endre navnet på systemeier i Windows. Og det er det selvsagt.

Hvem - hva, hvor?

Systemeier er navnet du oppgav da du installerte Windows eller satte opp PC-en din første gangen. Du finner denne informasjonen ved å skrive «winver» i søkefeltet (uten anførselstegn) og trykke enter-tasten:

image: Kjøpt brukt PC? Slik endrer du systemeier i Windows

For proffene: Endre direkte i registeret

Hvis PC-en har endret eier og gitt at du har fulle rettigheter til Windows (Administrator), kan du endre denne informasjonen direkte i registeret.

Da må du starte programmet regedit.exe og bla deg frem til HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion og endre verdiene i feltene RegisteredOrganization og RegisteredOwner:

image: Kjøpt brukt PC? Slik endrer du systemeier i Windows

Denne prosessen anbefales imidlertid kun for viderekomne, da utilsiktede endringer i registeret kan føre til at PC-en oppfører seg ustabilt eller underlig etterpå.

For alle andre: Windows Tweaker

Alternativt finnes det mange såkalte tweake-programmer som kan utføre det samme - og mye mer - på en enklere måte. Et enkelt program uten dilldall heter ganske enkelt Windows Tweaker, og lar deg ta kontroll over mer enn 100 innstillinger i Windows - inkludert opplysninger om registrert eier og bedrift.

Start programmet, trykk System i venstremenyen, og klikk på arkfanen Registration. Legg inn ny informasjon og trykk Save & Exit:

image: Kjøpt brukt PC? Slik endrer du systemeier i Windows

Endringene blir gjerne ikke synlige før du har startet PC-en på nytt.

Husk backup!

Og som alltid når man skal gjøre endringer i systemet: Sørg for å ta en sikkerhetskopi i forkant av endringene, som du kan rulle tilbake om noe skulle gå galt. Den kan du lage med Paragon Drive Backup eller lignende.

Les også:
Har du glemt Wifi-passordet?
Velg riktig Windows 10


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!