<strong>HVEM EIER WINDOWS:</strong> Navnet kan endres, for eksempel hvis du har kjøpt en brukt PC. Foto: Bjørn Eirik Loftås
HVEM EIER WINDOWS: Navnet kan endres, for eksempel hvis du har kjøpt en brukt PC. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Endre Windows-eier

Kjøpt brukt PC? Slik endrer du systemeier i Windows

Kan gjøres enkelt ved hjelp av dette gratisprogrammet.

Publisert

En leser har kjøpt en brukt PC, og lurer på om det er mulig å endre navnet på systemeier i Windows. Og det er det selvsagt.

Hvem - hva, hvor?

Systemeier er navnet du oppgav da du installerte Windows eller satte opp PC-en din første gangen. Du finner denne informasjonen ved å skrive «winver» i søkefeltet (uten anførselstegn) og trykke enter-tasten:

Kjøpt brukt PC? Slik endrer du systemeier i Windows

For proffene: Endre direkte i registeret

Hvis PC-en har endret eier og gitt at du har fulle rettigheter til Windows (Administrator), kan du endre denne informasjonen direkte i registeret.

Da må du starte programmet regedit.exe og bla deg frem til HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion og endre verdiene i feltene RegisteredOrganization og RegisteredOwner:

Kjøpt brukt PC? Slik endrer du systemeier i Windows

Denne prosessen anbefales imidlertid kun for viderekomne, da utilsiktede endringer i registeret kan føre til at PC-en oppfører seg ustabilt eller underlig etterpå.

For alle andre: Windows Tweaker

Alternativt finnes det mange såkalte tweake-programmer som kan utføre det samme - og mye mer - på en enklere måte. Et enkelt program uten dilldall heter ganske enkelt Windows Tweaker, og lar deg ta kontroll over mer enn 100 innstillinger i Windows - inkludert opplysninger om registrert eier og bedrift.

Start programmet, trykk System i venstremenyen, og klikk på arkfanen Registration. Legg inn ny informasjon og trykk Save & Exit:

Kjøpt brukt PC? Slik endrer du systemeier i Windows

Endringene blir gjerne ikke synlige før du har startet PC-en på nytt.

Husk backup!

Og som alltid når man skal gjøre endringer i systemet: Sørg for å ta en sikkerhetskopi i forkant av endringene, som du kan rulle tilbake om noe skulle gå galt. Den kan du lage med Paragon Drive Backup eller lignende.

Les også:
Har du glemt Wifi-passordet?
Velg riktig Windows 10


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer