Kjøpe bærbar PC i utlandet?

Spørsmål:

Hei!

Jeg er i USA, og vurderer å kjøpe meg en bærbar PC. Jeg har sjekket litt rundt, og maskinen jeg har sett meg ut koster ca 2.000 kroner mer i Norge enn jeg kan få den for (har da lagt til mva som må betales ved innførsel). Spørsmålet er om det er noen hake ved å kjøpe en slik maskin her? Vil den fungere uten problemer med 220V, f. eks? Og hva med programvare?

Hilsen Christine

Datadoktoren svarer

Hei,
 
Du kan i utgangspunktet kjøpe en PC i hvilket som helst land, og kjøpe programvare i et helt annet språk i et helt annet land.

PC-komponentene, som prosessor, hovedkort, harddisker osv osv er svært internasjonale og like over alt. Det er bare programvaren brukeren selv kjøper og installerer som gjør forskjellen (og tastaturet, naturligvis!. Velger du et anerkjent, internasjonalt merke vil dette vanligvis kunne byttes uten store kostnader). Til og med strømforsyningene til bærbare PCer er intelligente og takler som regel både 220/240 og 110 volt.

I tillegg må du ta med i betraktningen at norsk bruksanvisning neppe er en del av pakka. Det kan også være lurt å sjekke ut om garantien vil gjelde utenfor USA før du eventuelt slår til. Jeg vet at enkelte produsenter krever at maskinen leveres inn der du kjøpte den, for reparasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar