Kjøleplate for bærbar

TEST: Har du problemer med at den bærbare ofte blir for varm og setter i gang viftekoret? Vi har testet en løsning fra Akasa som kan avlaste.

Publisert
Sist oppdatert

Bærbare PCer blir både kraftigere og mer kompakte, dermed blir varmeutviklingen ofte større. Resultatet blir økt viftestøy, og for noen kan dette bli et problem. Da er det ingen andre løsninger enn å la PCen hvile til temperaturen har gått ned.

Men Aksa har laget en fiffig løsning som kan endre på dette.

Stilig profil

Akasa Notebook Cooler er en stilig aluminiumsprofil med ruglete overflate. Den har to vifter montert under den øvre halvdelen, med metallgriller over.

Kjøleplate for bærbar


Det er nedfelt 5 tynne gummilister i noen av "toppene" i profilen. Når du plasserer den bærbare oppå profilen vil undersiden bli beskyttet mot riper, i de tilfellene hvor ikke føttene på den bærbare ikke skulle hindre dette.

Også på undersiden er det 3 tykkere gummilister, en i hver ende og en midt på, som fungerer som føtter.

Fargen er koksgrå og overflaten er behagelig og motstandsdyktig mot riper.

Tilkobling

Det er 3 USB-kontakter på baksiden og en bryter. Det følger med en kort og spesiell USB-kabel med flat A-kontakt i begge ender med blå lysdiode(!). Denne kabelen kobler du til en USB-port på den bærbare fra en av portene på Notebook Cooleren, og du får både en liten USB-HUB og strøm til viftene.

Kjøleplate for bærbar


Bryteren slår av viftene, men det er ingen hastighetsregulering.

I bruk

Profilen gir en ok arbeidsstilling, og passet fint til vår bærbare med bredskjerm, selv om den var litt smalere enn PCen.

Viftene var effektive og vår bærbare startet ikke viftene i det hele tatt under testingen. Nå er ikke temperaturen spesielt høy for tiden, heller ikke innendørs, så testbetingelsene er ikke de mest utfordrende.

Generelt er nok løsningen først og fremst mest egnet i varmere omgivelser enn tidlig norsk vinter.

Men det som likevel er vår største innvending er at gummilistene på undersiden ikke er store og myke nok. De klarer ikke å hindre at flere av underlagene vi testet profilen på ga tydelig resonans fra vibrasjonene i viftene.

Dermed ble støyen høyere enn støyen fra den bærbare PCen, og det er jo ikke meningen...

Kjøleplate for bærbar


Med tykkere isolasjon mot underlaget og en vifteregulator hadde resultatet blitt bedre og mer fleksibelt.

Men prisen på 395 kroner er det lite å si på, og de fingerneme kan kanskje montere en vifteregulator selv.

Norsk importør er HCS Electronics

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer