Kjekke ting å ha på nøkkelknippet

Advarsel: Du kan trenge større lommer etter å ha lest denne artikkelen.

Hvem husker vel ikke 80-tallets store hit; den lille dingsen du festet på nøkkelknippet som pep når du plystret på den?

Den var i utgangspunktet veldig kjekk å ha hvis du hadde en tendens til å rote bort nøklene dine. Den eneste ulempen var at den hadde en tendens til å pipe i ny og ne; også når du ikke var på jakt etter nøkkelknippet ditt. Dessuten hadde du demonstrert den for absolutt alle, så når du virkelig trengte den, var batteriet gått.

De senere årene har markedet for nøkkelknippeprodukter blitt enda mer avansert, og i denne artikkelen skal vi se på noen godbiter du kan tre på ringen.

Vi tok utgangspunkt i nerdenes nettbutikker og fant mye spennende - fra én til noen titalls dollar.

(Et lite tips: hvis du holder ctrl nede mens du klikker på en lenke, åpner den seg i en ny fane.)

Kjekke ting til MP3-spilleren

Kjekke ting å ha på nøkkelknippet


Dagens første oppfinnelse er veldig praktisk om du ofte har to barn i baksetet, men bare én MP3-spiller. HiJack Headphone Splitter Keychain ($10 hos ThinkGeek) er en liten minijacksplitter som du når som helst kan plugge inn i en hodetelefonutgang slik at to personer kan høre med hver sine hodetelefoner. I samme kategori finner du også Splitterbot headphone sharing robot ($8).

Trenger du å spre det glade budskap i hele rommet, har ThinkGeek også Earphone speaker keychain ($9); en liten høyttaler du kan stikke inn i en hvilken som helst hodetelefonutgang.

Kjekke ting å ha på nøkkelknippet


Firebox byr på Headphonies (£30, over 200-kronersgrensen), som riktignok må lades opp via USB-porten, men som unektelig ser ganske kuule ut.

Har du en iPod shuffle? I så fall kan du bruke denne bittelille USB-laderen ($1,40), så slipper du å ha med deg ladekabelen.

Til neste fest

Er du blant de som ofte drikker fra flasker uten skrukork, er Brewskey beverage key ($3) en kjekk liten "nøkkel" som kan hjelpe deg med å jekke korken. Blir det for mange slike flasker, er det kjekt å bruke AlcoHawk ($45, over 200-kronersgrensen) dagen derpå for å sjekke om du er i stand til å kjøre bil. Noen som spør etter fyr? Denne "nøkkelen" ($2,78) fikser biffen.

Kjekke ting å ha på nøkkelknippet


Og - dersom det er noen kjipinger som absolutt MÅ se OL på festen, kan du slå av TV-en eller bytte kanal akkurat når det blir kjempespennende med Micro Spy Remote ($9). Blir det for kjedelig, kan du kose deg med Nintendo mini classics (£10), der du kan velge blant Super Mario Bros, Donkey Kong Jr. eller Mario's Cement Factory. Eller - hvis du har en fetisj for bobleplast, denne (£5).

Ut på tur, aldri sur

Med Digidude ($20) har du et lite kamerastativ tilgjengelig dersom du skal ta bilder i dårlig belysning. For å overføre bildene trenger du ikke ha en minnekortleser på innerlomma, denne ($1,45) kan du ha på nøkkelknippet.

Solar flashlight ($10) lades opp med solceller og byr på to hvite LED-pærer dersom du trenger litt lys. Det gjør også Solar Keyring Torch (£8), og er du et sted uten så mye sol, kan denne trekkes opp slik at du aldri trenger å tenke på at den er ladet.

Kjekke ting å ha på nøkkelknippet


For deg som har behov for kniv, skrutrekker og den slags, finner du seks kjekke verktøy kamuflert som en nøkkel i Utili-Key. DealExtreme selger mye som er latterlig billig, for eksempel denne blyantspisseren ($1,39!) eller dette kompasset ($1,23!). Eller hva med denne kjekke saken ($5,55), som sørger for å ta støyten med tanke på statisk elektrisitet så du slipper å bruke fingeren?

Har du noen gang opplevd å miste lommeboka? Flere ganger, sier du? Vel, da kan Cash Stash være veldig kjekk. Den lille sylinderen har nemlig plass til sedler som du ruller rundt den medfølgende pinnen - dermed har du nødkontanter hvis uhellet skulle være ute. Cash Stash er for øvrig også vanntett.

Kjekke ting å ha på nøkkelknippet


Hvis du skulle miste nøklene dine i vannet, bør du også vurdere Waterbuoy (£12), som blåser opp en stor, lysende ballong i det den kommer i kontakt med det våte element. Lyset er synlig fra 250 meters avstand.

Og - skulle du være så uheldig å krasje mens du kjører bil, kan du både knuse vinduet og skjære over bilbeltene med Res-Q-Me ($10).

USB-minne

Selvsagt finnes det også ganske kompakte minneplugger som kan settes på nøkkelringen. Perpetualkid har en i lego (4GB, $35 - over 200-kronersgrensen), denne er på 8GB, vanntett og koster $21.

Har du kjøpt noen morsomme ting til å sette på nøkkelringen? Hør gjerne fra deg i debatten under.

Likte du denne artikkelen vil du muligens også sette pris på:
USB-portens beste venner - del 1 | del 2
Kjekke ting du kan skrive ut