Foto: Photojojo.com
Foto: Photojojo.comVis mer

Kit gjør iPhone om til systemkamera

Kanskje du kan legge igjen speilrefleksen hjemme neste gang du skal på fotooppdrag?

Mobiltelefoner er i ferd med å spise opp markedet for lommekameraer, men på ett punkt har telefonene som regel lite å stille opp med: Avansert optikk. Men nå kan det se ut til at slike problemer også er i ferd med å løses seg, i hvert fall er det det Photojojo har som målsetning.

Selskapet har nemlig nettopp lansert iPhone SLR Mount, som er et spesialdeksel med én unik egenskap: Du kan montere en forsats og objektiver på det, og dermed utvide bruksområdene for mobilkameraet betraktelig.

 Foto: Photojojo.com
Foto: Photojojo.com Vis mer


Les også: Slik lærer du deg betydningen av foto-innstillingene

- Full kontroll

Dekslet kommer i to forskjellige versjoner, med Canon- eller Nikon-adapter, avhengig av hvilke objektiver du har tilgjengelig. Både makro-, vidvinkel og telezoom-objektiver og diverse filtre kan brukes, noe som gir deg full kontroll over blant annet utsnitt, fokus og dybdeskarphet ifølge produsentens hjemmeside.

Dekselet har til og med festestropper for skuldrereim, og dermed kan du legge igjen ditt gamle SLR-kamerahus hjemme, lover produsenten.

Speilrefleks-objektiver er imidlertid tilpasset kamerahus med speil, og derfor vil bildene komme ut både speilvendt og opp-ned. Du må altså snu og vende dem manuelt i etterkant, noe nær sagt alle bildeprogrammer kan hjelpe deg med.

Demonstrasjonsbildene som ligger på hjemmesiden deres ser i hvertfall slett ikke verst ut, her er et eksempel som tydelig demonstrerer dybdeuskarphet og lavt F-tall, en effekt som er umulig med iPhone-kameraet alene:

 Foto: Photojojo.com
Foto: Photojojo.com Vis mer


Prisen på løsningen er 249 amerikanske dollar, eller rundt 1300 kroner med dagens dollarkurs. Du finner mer informasjon på Photojojo.com.

Les også: Fem fine foto-apps for iPhone