KiSS klar med DivX-spiller

Har du lastet ned filmer fra nettet i DivX-format? Nå kan du brenne dem på CD og se resultatet i stuen - ved hjelp av DVD-spilleren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
(Illustrasjon)
(Illustrasjon) Vis mer

Det er det danske selskapet KiSS Technology som er klar med den første DVD-spilleren som er utstyrt med en dekoder fra Sigma Designs (EM 8500 som muliggjør avspilling av CDer med filmer i DivX-format (MPEG-4), i tillegg til en rekke andre formater, deriblant MPEG-1, MP3 og VCD. Modellen har fått betegnelsen DP-450, og de første eksemplarene ventes i butikkene i månedsskiftet oktober/november

Stor interesse

- Etterspørselen etter DVD-spillere som takler mer enn DVD-filmer har økt noe enormt den siste tiden. Brukere ønsker å se/høre materiale som er lastet ned fra nettet, sier salgssjef Martin Manniche i en pressemelding fra KiSS Technology.

DivX-formatet er basert på MPEG-4, den siste digitale videokomprimeringsstandarden, som muliggjør blant annet høy bildekvalitet selv i små filer. MPEG-4 åpner også for økt bruk av interaktivitet i filmer og TV-sendinger. Det forventes at MPEG-4-formatet med tiden blir det foretrukne formatet for blant annet kabel-TV og nettbasert underholdning.

DP-450 vil bare kunne lese filmer som er kodet med versjon 4.x eller nyere av DivX-koderen. Flestepartene av filmene som florerer på diverse piratkanaler på Internett er derimot kodet i versjon 3 av formatet. KiSS Technology bekrefter i et presseskriv at de samarbeider med DivXNetworks Inc, utviklerne av DivX-formatet, om teknikker som også muliggjør avspilling av DivX 3-filmer i fremtidige produkter.

Klikk på bildet for større utgave
Klikk på bildet for større utgave Vis mer

2 timer på én CD

På én CD er det mulig å få rundt 2 timer med en kvalitet som ligger i overkant av hva du kan forvente av VHS-format. Ved hjelp av egnede verktøy kan man konvertere digitale videosignaler på PCen (for eksempel fra DV-kamera) til DivX-format, og overføre den komprimerte filmen til CD ved hjelp av en helt vanlig CD-brenner.

KiSS Technology er kjent for å være tidlig ute med ny funksjonalitet i deres produkter, og var blant de aller første som presenterte en DVD-spiller med innebygd MP3-dekoder. Denne kan du lese mer om i denne artikkelen.

Kilde:
KiSS Technology

DinSide Data har allerede bestilt et testeksemplar fra KiSS Technology, og hvis alt går etter planen vil du kunne lese om våre erfaringer med spilleren allerede i november.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!