Kiss DVD Player 1302

Selv om en vanlig stasjonær DVD-spiller for stereoanlegget ligger litt utenfor det vi tester til daglig, har vi tatt oss tid til å se litt nærmere på denne alsidige og rimelige spilleren fra Kiss.

Publisert
 Foto: Erik Andersen
Foto: Erik Andersen Vis mer

Kiss DVD Player 1302 kan nesten gjøre alt det du kan gjøre med en DVD-ROM-leser i en PC. Du kan se DVD-film, VideoCD, høre på musikk-CDer og spille av hjemmebrente CDer med MP3-filer.

TVen som styringskonsoll

Du kan koble DVD-spilleren til TVen og stereoanlegget. Selv om den har et enkelt display i fronten, trenger du egentlig TVen for å utføre de mest nødvendige funksjonene. Uten TVen blir det ganske komplisert å finne frem til rett melodi på en fullstappet MP3-CD. Selve betjeningen foregår med den medfølgende fjernkontrollen.

Sonefri DVD-video

Vi setter stor pris på at Kiss ikke har bygget inn sonesperre i sin DVD-spiller. Vi prøvde både sone 1 og sone 2-filmer helt uten problemer. Siden vi ikke har testet tilsvarende frittstående produkter tidligere, blir det litt vanskelig å vurdere bildekvaliteten i forhold til lignende produkter.

Vi er enige om at bildeskarpheten er upåklagelig, men at det rykker litt mer enn nødvendig. Det er stort sett rykkingen som skiller mellom forskjellige løsninger for DVD-avspilling på PCer. Bildekvaliteten er alltid god. Rykkingen på Kiss-spilleren er omtrent som en programvarebasert DVD-avspiller på en Pentium II. De maskinvarebaserte avspillerne vi har prøvd spiller subjektivt jevnere alle sammen.

MP3-avspilling

Denne DVD-spilleren kan også spille CDer med MP3-filer. Du kan lese mer om MP3-avspillingen i en egen underartikkel.

Tilknytningene

Selv om vi savner en SCART-tilknytning, har Kiss-spilleren et rikholdig utvalg tilknytninger. Vi har gått igjennom hva du kan koble opp i denne underartikkelen.

Innmaten

Selv om vi måtte bryte en forsegling, var vi bare nødt til å åpne enheten. Der gjorde vi en rekke interessante oppdagelser som du kan lese mer om i denne underartikkelen.

Konklusjon

Selv om DVD-avspillingen kan bli jevnere, har denne spilleren en rekke praktiske egenskaper for folk flest. Den er enkel å koble opp og enkel å betjene, men vi savner raskere respons etter at en CD eller DVD er satt inn.

Hvis du ikke har helt spesielle krav, er dette den eneste CD/DVD-enheten du trenger i stereoanlegget. Prisen på kr. 2990,- inkl. mva er også svært gunstig. Norsk distributør er Next Interactive (tlf. 23 11 55 30).

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer