KiSS DP-450

Danske KiSS Technology lanserte i begynnelsen av denne måneden verdens første DVD-spiller med støtte for MPEG 4 og DivX-formatet. Her er vår test av spilleren.

Publisert
Sist oppdatert


KiSS DVD Player DP-450 har en klassisk og stilig utforming i sølvgrå aluminium og detaljer i sort. Den minner litt om løsninger fra B&O. Det eneste som kanskje er verdt å sette fingeren på, er at den er ganske stor i forhold til mange andre moderne DVD-spillere på markedet.

Multiformat - inkludert DivX

Spilleren takler en haug av formater. Først og fremst spiller den selvsagt vanlige DVD-filmer (sonesperret), VCD, SVCD, JPEG (du kan fylle en CD med JPEG-bilder og vise disse på TVen) og MP3. Helt nytt og oppsiktsvekkende er støtten for ISO MPEG4-filer, inkludert MPEG4-baserte DivX-filer (ikke versjon 3.x, bare 4.x og 5.x). Det var først og fremst sistnevnte vi var interesserte i å teste.

De øvrige spesifikasjonene skulle tilsi at dette var en spiller som hører hjemme i de øvre prissjikt. Du finner alle detaljene her.

Oppdatert 18.12: Ved å oppgradere firmwaren i spilleren til versjon 2.53, vil du også kunne spille OGG Vorbis-filer.

Klikk på bildet for større versjon.
Klikk på bildet for større versjon. Vis mer


Vi har fått antydet at prisen på spilleren ligger et sted rundt 4.500 kroner. For spørsmål omkring dette og tilgjengelighet, ta kontakt med Freshtech, som er norsk KiSS-distributør.

Vårt prosjekt


For å teste DivX-kompatibiliteten hadde vi på forhånd laget oss en kopi av husets 5-årings favorittfilm, Monsterbedriften. Vi brukte programmet DVDx, med versjon 5.02 av DivX-kodeken, satte oppløsningen til 640 x 512 piksler, og lyden ble satt til 128 kbps (Lame MP3). Bitraten på filmen satte vi ca 850 kbps. Vi passet også på å velge norsk tale før vi satte i gang komprimeringen.

Filmlengden var 1 time og 28 minutter, noe som til slutt ga oss en DivX-komprimert AVI-fil på 617 MB. Prosessen tok ca 2 1/2 time på vår Athlon XP 1900+ baserte PC. En vanlig CDR kan ta maks 700 MB, så her kunne vi faktisk ha brukt høyere bitrate både på lyd og film, noe som hadde gitt oss bedre kvalitet på utkommet.

DivX-filmen vår er ferdig. Vi brenner den til CD ved hjelp av Nero Burning ROM, tar CDen ut av brenneren og løper ned i stuen. Nå skulle det bli DivX-film fra godstolen!

Les mer...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer