Kingston MobileLite Wireless

Nødlader med trådløs deling av minnekort og minnepinner.

Trådløs kortleser, vanlig kortleser, multimedia-streamer og nødlader - i ett. Og den fungerer temmelig bra! Foto: Bjørn Eirik Loftås
Trådløs kortleser, vanlig kortleser, multimedia-streamer og nødlader - i ett. Og den fungerer temmelig bra! Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du noengang hatt behov for å lese standard SD-minnekort eller minnepinne fra mobilen eller nettbrettet? I så fall har du løsningen her. Kingston MobileLite Wireless lar deg gjøre nettopp det - attpåtil trådløst.

Les også: Minnekort med innebygd backup-program

Innebygd nødlader

Men dette er mer enn bare en trådløs kortleser for mobiler og nettbrett. Når den er koblet til en PC med kabel fungerer den som en standard kortleser for alle typer SD-kort.

Og kobler du en mobil til USB-porten på enheten, kan det innebygde batteriet - når det er fulladet - lade en iPhone fra 0-100 prosent én gang (kapasiteten er 1810 mAh).

Inni enheten sitter et lite trådløst aksesspunkt, som du søker opp fra mobilen, og kobler deg til. Men først må du laste ned MobileLite-appen fra App Store eller Google Play.

Første gang du kjører appen får du muligheten for å sette passord, samt konfigurere en viderekobling til annet trådløst nett, slik at du både kan få tilgang til innholdet på minnekort/minnepinne og være koblet til Internett.

Inntil tre brukere kan være tilkoblet samtidig.


Les også: Denne kortleseren koster 15 kroner

Best på bilder, dårlig på film

I tillegg til å vise bilder og spille videoer som ligger på minnekortet/minnepluggen, har man også muligheten til å laste opp bilder og videoer man har liggende på mobilen/nettbrettet.

Dette fungerer tilfredsstillende, og hastigheten da vi testet løsningen var god nok til å streame videofiler i full HD-oppløsning.

Støtten for forskjellige filformater er imidlertid begredelig, på vår iPhone fikk vi kun spilt av MPEG4/H.264-innhold, alt annet feilet da vi prøvde å åpne dem.

Her ser du bilder fra appen (iPhone):

Bilder på minnekortet.
H.264-klipp i 1080P ble streamet og avspilt uten problemer på iPhone 5.
Mange videoformater er ikke støttet.


Konklusjon

Kingston MobileLite Wireless er mest interessant for deg som er ute etter enkel bildedeling fra mobil, og som fra tid til annen opplever at mobilen går tom for strøm når du minst ønsker det. Enheten er også så lett (98 gram) og liten at den lett får plass i lomma.

Få også med deg testene av disse nødladerne:
Avantree Dual Port Power Pack 6000
Just Mobile Gum Max Duo
Solcelle-laderen Goal Zero
Powerocks Super Magicstick
Powerocks Stone3 og ikke minst vannladeren
MYFC Powertrekk