Amazon-sjef Jeff Bezos presenterte nye Kindle-brett i fjor høst - nå er de endelig klare for Norge. Foto: Patrick Fallon/Bloomberg/All over press
Amazon-sjef Jeff Bezos presenterte nye Kindle-brett i fjor høst - nå er de endelig klare for Norge. Foto: Patrick Fallon/Bloomberg/All over pressVis mer

Kindle Fire kommer til Norge

Amazons billige Android-nettbrett snart i salg.

Kindle Fire har vært en stor suksess for Amazon, spesielt takket være en aggressiv prissetting sammenlignet med mange konkurrenter.

Men siden den første lanseringen for snart to år siden har ikke Amazon solgt nettbrettene i så veldig mange land utenfor USA. Før nå.

melder selskapet at Kindle Fire HD, som finnes i både 7-tommers og 8,9-tommers utgaver, kan kjøpes fra den 13. juni i tilsammen 170 land, inkludert Norge.

Kindle Fire HD-nettbrettene kjører Android, riktignok en svært modifisert utgave som fokuserer på tjenestene til Amazon. Selskapet har også sin egen app- butikk, hvor man får kjøpt både bøker, filmer og musikk.

At Amazon allerede har et økosystem for innhold på plass er også en av årsakene til Kindle Fires popularitet. Nøyaktig hvor mange nettbrett selskapet har solgt, er ikke kjent, men det skal være deres bestselgende produkt noensinne. I USA har enhetene 33 prosent av markedet for Android-nettbrett.

Kindle Fire HD med 7-tommers skjerm har vært en av de mest populære nettbrettene i USA i senere tid og er en høyaktuell utfordrer til Apples iPad mini og Googles Nexus 7.
Kindle Fire HD med 7-tommers skjerm har vært en av de mest populære nettbrettene i USA i senere tid og er en høyaktuell utfordrer til Apples iPad mini og Googles Nexus 7. Vis mer


Fra 1.200 kroner

Kindle Fire HD 7" har en skjermoppløsning på 1280x800 punkter, mens Kindle Fire HD 8,9" har en skjermoppløsning på 1920x100 punkter. Begge varianter kommer med enten 16 GB eller 32 GB lagringsplass, støtter Bluetooth og doble WiFi-antenner, har HDMI-utgang og et frontmontert kamera.

Den lille modellen vil koste fra 214 dollar, drøye 1.200 kroner. Det er billigere enn hva Apples iPad mini selges for i USA (329 dollar, rundt 1.900 kroner). Den store vil koste 284 dollar, drøye 1.600 kroner. Til sammenligning koster Apples Retina-iPad 499 dollar, cirka 2.900 kroner. Husk at frakt og tollkostnader kommer i tillegg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det finnes også en 4G LTE-variant av Kindle Fire HD 8,9", men denne vil foreløpig ikke bli tilgjengelig for norske kunder. Nettbrettene kan forhåndsbestilles allerede nå her.

Les mer: Slik er Amasons nye Kindle-brett