Kikk forsiktig på tvilsomme lenker

Nettjeneste lar deg ta en diskret titt.

Du har sikkert mer enn én gang mottatt en lenke på e-post som du har vært litt i tvil om egner seg på jobb.

Blant mer rutinerte nettbrukere merkes disse ofte med nsfw; en forkortelse for not safe for work, som indikerer at du nok bør vente med å titte på den hvis du sitter i et åpent kontorlandskap.

Men - hva gjør du når nysgjerrigheten blir for stor? Det ser unektelig litt spesielt ut å lene seg over maskinen og titte småskeptisk bort på sjefen, og det er nettopp her tjenesten Variably safe for work kommer inn i bildet.

Les også: Slik skjuler du "privat" surfing

Nettjenesten er like enkel som den er genial. Du åpner siden, limer inn en URL og får så servert et helt sort bilde. Deretter kan du dra i en skyvebryter for gradvis å gjøre det "solbrillen" mer og mer gjennomsiktig.

Kikk forsiktig på tvilsomme lenker


Ekstratips

Hvis du synes det er litt tungvint å måtte peke nettleseren til denne siden hver gang, kan du også åpne URL-en http://variablysfw.appspot.com/www.dinurl.com for direktetilgang.

Du kan også lage et tilpasset søk i nettleseren. I Firefox går du frem som følger:

Høyreklikk på søkefeltet og velg "add keyword for this search".
Høyreklikk på søkefeltet og velg "add keyword for this search". Vis mer


Når vi så angir "sfw" som nøkkelord, kan du enkelt og greit skrive sfw din url i adressefeltet for å åpne den med VariablySFW.
Når vi så angir "sfw" som nøkkelord, kan du enkelt og greit skrive sfw din url i adressefeltet for å åpne den med VariablySFW. Vis mer


I tillegg kan du lage en egen kommando i Quix.

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Og - for all del, det trenger slett ikke være uhumske nettsteder du vil titte på.)