Mer enn 1400 keygens-låter samlet i én spiller. Let the pling-plong begin.
Mer enn 1400 keygens-låter samlet i én spiller. Let the pling-plong begin.Vis mer

KeygenJukebox: Piratmusikk non-stop

1400 helt spesielle låter.

La det være sagt med det samme: KeygenJukebox er ikke som andre jukebokser. Den spiller kun musikk som du normalt finner i såkalte "keygens".

Hvis du er usikker på hva "keygens" er for noe, kan vi fortelle at det er små dataprogrammer som er laget for å generere produktnøkler til andre dataprogrammer. Dermed får man mulighet for å ta i bruk programvare som man normalt må betale for.

Sjelden særlig lovlig, med andre ord.

Prestisjefylt

Bak disse små keygens-ene står det gjerne flere programmerere, som opptrer som én gruppe utad. Keygens til populære programmer spres lynraskt gjennom fildelingsnettverk og andre kanaler på nettet, og det er nettopp på denne måten grupper som "Betamaster", "Acme" og "Core" har oppnådd kultstatus i pirat-miljøer.

Hva med deg?

Har du brukt keygens? (Avsluttet)
Ja, mange ganger(70%) 1006
Det har nok forekommet(22%) 315
Nei, slikt holder jeg meg for god til!(8%) 120
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Keygens er imidlertid også en effektiv måte å spre virus på, noe mange gjerrigknarker smertelig har fått erfare. Derfor er den generelle anbefalingen, ikke bare fra DinSide Data, men også fra antipirat-selskaper og sikkerhetsselskaper, å ligge langt unna dem.

Musikk i ørene

Men i denne subkulturen finnes det også kreative musiker-spirer, og det er nærmere regelen enn unntaket at keygens spiller musikk når du kjører dem. Vi snakker ikke om kassegitarer, solosang og falsetter, men digital pling-plong - ofte av svært varierende kvalitet. Det forekommer imidlertid ett og annet tonefølge som er som - ja nettopp - musikk i ørene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå kan du selv gjøre deg opp en mening om keygens-musikken, helt uten å bryte loven eller utsette deg for andre farer. KeygenJukebox har nemlig samlet musikk fra over 1400 keygens, og du kan spille dem non-stop hvis du vil, gjennom nettleseren. Jukeboksen finner du på Keygenjukebox.com, og du kan til og med laste ned låtene du måtte like ekstra godt, i MP3-format.

KeygenJukebox finnes også som Android-app. Den lar deg blant annet laste ned musikken og bruke den som ringetone

Les også: Screamer Radio - hele verden i én spiller.

Til Fredagshumor-forsiden