Kernel32.dll-problem med Windows ME

Jeg har nå installert Windows ME to ganger fra bunnen av og formatert disken begge gangene, men maskinen er skikkelig ustabil og kommer med feilmeldinger som "Explorer has caused an error in kernel32.dll". Sånne meldinger fortsetter maskina med hele tiden. Bare med forskjellige feilmeldinger avhengig av hvilket program jeg har oppe. Når jeg brukte Windows 98 Se var maskina helt fin. Skal jeg gå tilbake til Win 98 SE, eller har dere svar på spørsmålet mitt?

Hilsen Ken Rikard.

Datadoktoren svarer:

Feilen du omtaler er slett ikke uvanlig å få fra tid til annen i Windows, og er som regel relatert til programvare som blir kjørt. Hvis problemet oppstår hver gang et bestemt program blir kjørt, kan feilen relateres til at det er skrevet for Windows 98, men antagelig med noen programmeringsmessige "snarveier" slik at det ikke er 100% kompatibelt med Windows ME. Hvis du klarer å isolere problemet ned til ett eller flere programmer som du pleier å bruke, kan det være at leverandøren av programmet har en oppdatering tilgjengelig på nettsidene sine.

Fortsetter problemene å være der kan det være at PCen din for eksempel har eldre maskinvare som Windows ME ikke klarer å kommunisere skikkelig med. Sørg for å ha oppdaterte drivere sertifisert for Windows ME til systemet ditt ved å besøke nettsidene til de forskjellige produsentene av innmaten i PCen din. Nytter ikke dette heller, blir dessverre den mest effektive løsningen å gå tilbake til Windows 98SE.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les alle spørsmål og svar