Kenwood DPC-MP727

Mange av de store CD-spillerprodusentene har for lengst oppdaget at folk ønsker seg spillere som også leser MP3-filer. Kenwood har nå lansert en spiller som leser MP3-filer, i tillegg til de enda mindre WMA-filene.

Kenwood DPC-MP727
[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]

Pr i dag er det ingenting som matcher kombinasjonen av lav pris og høy kapasitet som de CD-baserte MP3-spillerne. En blank CD-R-plate kan du få for to-tre kroner, og dersom du fyller den med MP3-filer i god kvalitet, vil du normalt få plass til rundt 170 sanger på platen, eller rundt 10-12 timer musikk.

LES OGSÅ:

Ett døgn med musikk på én plate

WMA er et annet komprimeringsformat som i mange sammenhenger gir samme lydkvalitet som MP3, men filene er til dels betydelig mindre. Microsoft, som står bak formatet, hevder at en WMA-fil med en bitrate på 64 Kbps gir normalt samme kvalitet som en MP3-fil med en bitrate på 128 Kbps. Det betyr halvparten så store filer, noe som betyr at du vil få plass til godt over 300 sanger på samme CD, eller nærmere ett døgn med musikk…

DPC-MP727 fra Kenwood spiller både MP3-filer, WMA-filer, i tillegg til vanlige musikk-CDer. Spilleren er utført i plast med en grå/krom-lakkert overflate. På lokket finnes et LCD-panel som viser sportittel, knapper for avspilling og sporskifte, mappenavigering, samt innstilling for ekstra bass og repetisjon. Det er dessverre ikke mulig å spole i sangene. LCD-panelet viser bare inntil åtte tegn i filnavnet, noe som gjør nytteverdien relativt liten.

Smart og lett

2 stk AA-batterier skal i følge instruksjonsheftet gi 9-10 timer levetid, og det er ikke verst. Du kan også koble til en tilleggsmodul (følger med) som lar deg bruke to ekstra batterier, og dermed øke levetiden tilsvarende. Smart, men spilleren blir da merkbart tyngre. Med to batterier veier den 250 gram, og selv om det er langt tyngre enn flash-baserte MP3-spillere, er det ikke spesielt tungt for denne typen spiller.

De medfølgende øreproppene har standard plugg, som enten settes direkte i spilleren eller i en forlengelsesledning med påmontert fjernkontroll. Denne fjernkontrollen har klype på baksiden, slik at den kan henges for eksempel i skjortelommen. Den gir tilgang til de vanligste funksjonene, som start, stopp, forrige, neste og volumstyring.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spilleren leser både CD-R og CD-RW, men hadde problemer med å lese alle sporene på våre CD-RW-plater. Dette kan være tilfeldig, men vi prøvde altså med flere plater fra flere produsenter. CD-R plater hadde den derimot ingen problemer med.

Treg i avtrekkeren

Når du setter i en plate, bruker spilleren ganske lang tid på å skanne gjennom platen før selve avspillingen starter (20-30 sekunder, avhengig av hvor mange filer som ligger på den). Den brukte også relativt lang tid på å skifte spor (4-5 sekunder). Ved kontinuerlig avspilling er dette likevel ikke noe problem. Hvis filene er organisert i mapper, kan du enkelt hoppe til neste og forrige mappe, som også fremstår med navn i LCD-panelet.

God lyd uten hopping

Et av problemene med CD-baserte MP3-spillere er at de kan være mer følsom for bevegelser. Denne er et unntak. Selv ved iherdig risting var det ikke mulig å få den til å ”hoppe”. Imponerende!

Men det aller beste med denne spilleren er likevel lyden. Med Bass Boost-funksjonen blir lyden overraskende fyldig i de små øreproppene. Og skulle du ikke være fornøyd, kan du alltids bytte dem ut med mer avanserte hodetelefonløsninger.

Konklusjon

Kenwood DPC-MP727 beviser at CD-baserte MP3-spillere teknisk sett begynner å bli modne. Vi skulle gjerne sett at den var raskere, hadde spolemuligheter og bedre LCD-panel. Hvis ikke disse tingene er av stor betydning for deg, vil du garantert få mye glede av denne spilleren.