Keewifi - en ruter uten passord

Lar deg logge på ved å berøre ruteren.

<strong>RUTER:</strong> Dette er en ruter som lar deg koble deg til ved å berøre den med telefonen eller nettbrettet. Foto: KEEWIFI
RUTER: Dette er en ruter som lar deg koble deg til ved å berøre den med telefonen eller nettbrettet. Foto: KEEWIFI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Synes du det kan være knotete å sette opp en ny nettverksruter, kan Keewifi være verdt en titt. Produsenten hevder nemlig at du skal være klar til dyst etter 30 sekunder.

Det er imidlertid ikke det eneste trikset Keewifi har i ermet – for å logge på med en mobil enhet trenger du nemlig ikke passord overhodet.

Samme passord over alt? Dumt og unødvendig. Her er appene som holder styr på passordene

Du må bare være nær nok

I stedet for det tradisjonelle oppsettet med et nettverksnavn (SSID) og et passord, ser nemlig skaperne for seg at du heller skal holde mobiltelefonen eller nettbrettet i nærheten av ruteren (noen få centimeter).

Overraskende nok skjer dette ikke med NFC, men med en patentert autentiseringsmekanisme som kun benytter seg av WiFi. Dermed trenger du ikke lenger å oppgi huspassordet til gjestene eller lete etter det lange og avanserte passordet trykket på undersiden av ruteren.

SLIK: Åpne WiFi-menyen og berør ruteren, så dukker nettverket opp slik at du kan koble til.
SLIK: Åpne WiFi-menyen og berør ruteren, så dukker nettverket opp slik at du kan koble til. Vis mer


Mulig å bruke flere

Har du et stort hus der det er behov for å gjengi WiFi-signalet fra flere steder for å få full dekning, kan du fint bruke flere Keewifi-rutere for å repetere signalet. Da trenger du bare å koble ruter nummer to i strømkontakten, berøre den med en enhet som allerede er koblet på nettverket og så går resten automatisk.

Keewifi kan dessuten brukes som en repeater om du allerede har en ruter fra før, og allikevel autentisere mobile enheter via den nevnte berøringsfunksjonen.

Bedre dekning? Vi har testet tre løsninger

Styres via app

Om du vil gjøre mer avanserte ting, finnes det også en app for iOS og Android som kan brukes til administrasjon. Blant annet kan du oppheve tilgangen for enkelte enheter, eller angi hvilke tidsrom de skal få tilgang.

APP: Via appen kan du sperre brukere ute, angi hvor lenge de skal få være koblet til eller endre oppsettet.
APP: Via appen kan du sperre brukere ute, angi hvor lenge de skal få være koblet til eller endre oppsettet. Vis mer


Mer avanserte brukere kan sette opp inntil seks ulike SSID-er med passord dersom man heller foretrekker den gode, gamle måten og endre farge på LED-lyset på ruteren. Det er også mulig å angi hvor lenge enhetene skal være autentisert før de eventuelt må berøre ruteren på nytt – kjekt om du har naboen på besøk en gang i blant, men ikke vil gi ham full tilgang døgnet rundt etterpå.

Støtter den siste trådløs-standarden

Keewifi har støtte for 802.11ac med samtidig bruk av 2,4GHz og 5GHz-nettet og har dessuten støtte for såkalt «beamforming», der man konsentrerer signalet i en gitt retning i stedet for å sende det ut alle veier. Det kan blant annet gi deg bedre signal/hastighet om du bor tett i tett med naboene (borettslag etc).

Har du trøbbel med ytelsen, finnes det også en knapp på forsiden av ruteren som gjør at ruteren kjører noen feilrettingsfunksjoner; blant annet der den automatisk velger den minst belastede kanalen.

LES MER: Tregt nett? Bruk riktig kanal!

Ruteren bruker for øvrig en helt vanlig micro USB-kabel med 5V-adapter, altså samme type ledning som følger med telefoner som ikke er laget av Apple.

Kickstarter-prosjekt

En liten advarsel først: Keewifi er et folkefinansieringsprodukt på Kickstarter, som i praksis betyr at det er et produkt som er under utvikling der man kan «forhåndsbetale» for å få produktet når (og hvis) det blir ferdig. Som med andre folkefinanseringstjenester risikerer man at det endelige produktet aldri blir realisert eller at det ikke blir helt som først antatt. Vår generelle anbefaling er derfor ikke å bruke penger du ikke har råd til å tape på slike prosjekter.

Folkefinansiering: Penger ut av vinduet?

Er du allikevel interessert, er det i skrivende stund $69 (cirka 500 norske kroner + moms/fortollingsgebyr) du må bidra med for å være blant de første som får produktet, som etter planen vil slippes i juni neste år. Det finnes også dyrere «pakker» dersom du trenger flere, eller vil ha en annen farge.

Mer informasjon finner du på Keewifis Kickstarter-side.

Dinside tester trådløse rutere