Her er botemiddelet mot harddisker som sovner i tide og utide.
Her er botemiddelet mot harddisker som sovner i tide og utide.Vis mer

KeepAliveHD nekter harddisken å sovne

Smart miniprogram til Windows.

Du har sikkert opplevd at du skal bla deg gjennom innholdet på harddisken, kjøre en fil eller lignende, og så tar det laaaang tid før det skjer noe. Det skyldes at strømsparefunksjoner i PC-en har sørget for å sette harddisken i strømsparemodus (les: sovemodus) etter en viss tid uten bruk.

Det sparer kanskje noen få watt i løpet av et døgn, men det kan også fort bli et irritasjonsmoment. Og selv om du kan konfigurere strømstyringen i Windows, er det ikke alltid like lett å få den til å gjelde for både interne og eksterne harddisker. Og det er ikke sikkert du får tilgang til slike innstillinger, uansett, avhengig av hvilke rettigheter du har på maskinen.

Gratis botemiddel

Heldigvis finnes det programmer som hjelper deg med slikt, på samme måte som det finnes programmer som forhindrer PC-en å sovne.

KeepAliveHD heter programmet, det er dessuten gratis og basert på åpen kildekode. Programmet sørger rett og slett for at det skrives og slettes en liten tekstfil på valgfrie disker med noen minutters mellomrom, noe som forhindrer diskene i å sovne. Like enkelt som det er genialt.

KeepAliveHD nekter harddisken å sovne


Du finner mer informasjon og kan laste ned programmet fra keepalivehd.codeplex.com. Programmet fungerer på Windows XP og nyere, og lastes ned på et øyeblikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her finner du haugevis av andre gratisprogrammer vi har omtalt.