Kazaa

Kazaa

Kazaa er et av verdens mest populære fildelingssystemer.

Publisert
Sist oppdatert

Kazaa kan minne om gamle Napster, men har mer sofistikerte egenskaper. Vanligvis er flere millioner brukere tilkoblet nettverket, og flere petabytes (en million gigabytes) med filer deles direkte mellom disse.

Med Kazaa kan du søke etter alle slags filer, ikke bare musikk og MP3. Å laste ned en fil via Kazaa-nettverket innebærer ofte at du kobles til flere brukere, og laster ned deler av filen fra hver enkelt. Fordelene med denne løsningen er mange. Først og fremst kan det gi bedre hastighet, for det andre betyr det ingenting om en av brukerne kobler fra. Da fortsetter nedlastingen fra en av de andre.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Flere klienter: Det finnes flere klienter. De mest populærere er den originale Kazaa-klienten og Grokster. Det finnes også utgaver av den originale Kazaa-klienten der tilleggsprogramvare er fjernet, som for eksempel Kazaa Lite.

Brukergrensesnitt: Enkelt brukergrensesnitt, flere vinduer som viser søk, overføring, dine delte filer mm. som separeres ved hjelp av skilleark.

Farer: Mange hevder at Kazaa og Grokster-klientene er full av såkalt Spyware (funksjoner/programmer som logger aktivitet og sender rapporter til firmaer i direktereklame-øyemed). I Kazaa Lite skal dette være fjernet. Velg uansett tilpasset installasjon, og klikk bort tilleggsprogrammer.

I det siste har det også blitt svært mye virus og falske filer i omløp i Kazaa-nettverket, så du bør ha et oppdatert antivirusverktøy installert på PCen din. Siste versjon av Kazaa skal visstnok kunne filtrere bort en del av disse "problemfilene".

Her kan du laste ned den originale Kazaa-klienten.
Her kan du laste ned Grokster
Her kan du laste ned Kazaa Lite

Les også vår omtale av Kazaa 2.0: Kazaa 2.0 - Musikkbransjens mareritt

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer