Stash - bokmerker for alt mulig

Kategoriserer bokmerkene dine automatisk

…enten det dreier seg om artikler, filmer, oppskrifter, videoer eller hva det måtte være.

AUTOMATISK KATEGORI: Stash skjønner automatisk hva du bokmerker; om det er oppskrifter, filmer, produkter eller hva det måtte være. Foto: Pål Joakim Pollen
AUTOMATISK KATEGORI: Stash skjønner automatisk hva du bokmerker; om det er oppskrifter, filmer, produkter eller hva det måtte være. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste nettlesere har i alle år hatt en innebygd bokmerkefunksjon, og med årene har det også kommet veldig mange nettjenester som lar deg bokmerke nettsider, og som i tillegg kan brukes fra flere enheter.

For eksempel skrev vi om bokmerketjenesten del.icio.us for ti år siden (den lever fortsatt), vi har snakket varmt om les-det-senere-tjenesten Pocket, og også Facebook har en egen bokmerkefunksjon for ting du ønsker kjapp tilgang til senere.

Fungerer på det meste

Stash er en splitter ny bokmerketjeneste som foreløpig er i lukket betaversjon; altså at den ikke har åpnet for allmenheten ennå.

Tjenesten fungerer på en rekke enheter – den er tilgjengelig som nettleserutvidelser både for Chrome og Safari, i tillegg til at det finnes både iOS- og Android-apper.

OVERSIKT: På Stash' nettside (eller i appen) har du full oversikt over alle bokmerker. Til høyre kan du filtrere på type nettside, eller på stikkord du har lagt til. Foto: Pål Joakim Pollen
OVERSIKT: På Stash' nettside (eller i appen) har du full oversikt over alle bokmerker. Til høyre kan du filtrere på type nettside, eller på stikkord du har lagt til. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Tanken er altså at du kan samle alle bokmerkene dine hos Stash, og så ha tilgang til dem på enhetene du bruker, uavhengig av hvilken enhet du bruker når du bokmerker en nettside.

Automatisk kategorisering

En ting som skal skille Stash fra lignende tjenester er at innholdet i nettsiden du bokmerker blir analysert og kategorisert i henhold. Tjenesten kan automatisk skille på om du bokmerker en film, en matoppskrift, en artikkel, et produkt, en forumtråd eller lignende.

Dermed blir det også enklere å finne frem til bokmerkene senere, ved å filtrere på disse kategoriene. I tillegg har du muligheten til å legge til egne stikkord for ytterligere kategorisering.

Akkurat på dette punktet synes vi det er rom for forbedring – listeartikler (av typen 30 kjekke Photoshop-triks) blir som regel kategorisert som oppskrifter, for eksempel. Men du kan enkelt bytte fra typen som automatisk foreslås.

Lag en påminnelse

HUSK TIL SENERE: Med den innbakte påminnelsesfunksjonen kan du få et varsel senere. Foto: Pål Joakim Pollen
HUSK TIL SENERE: Med den innbakte påminnelsesfunksjonen kan du få et varsel senere. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Når du bokmerker en nettside, kan du også lage en påminnelse. For eksempel om du ser en lang og interessant artikkel du gjerne vil lese i kveld, eller en matoppskrift du vil prøve til helga.

Stash har også innbakt mulighet til å sende ei lenke fra én enhet til en annen.

Importér fra annen tjeneste

Har du allerede en drøss av bokmerker i nettleseren, eller på Pocket, del.icio.us eller lignende, støtter Stash også import av bokmerker.

Vi importerte over 1.000 bokmerker fra de to nevnte tjenestene uten problemer, ved først å bruke deres eksportfunksjoner og så importere fila med bokmerker i Stash. Kjekk der er også muligheten for å filtrere bort døde lenker og at du kan få med stikkord (tags) du har brukt på disse tjenestene.

Slik stiller du deg i køen

Synes du Stash høres spennende ut, kan du stille deg i køen for å prøve. Det gjør du ved å legge igjen e-postadressen din på stash.ai.

Det er også mulig å snike i køen ved å få ti venner til å klikke på ei Stash-lenke (de trenger ikke å melde seg på).

LES OGSÅ:
Slik surfer du smartere i Chrome for Android
Se hvor lang tid det tar å lese en nettside
Lukket du fanen ved et uhell? Slik får du den tilbake

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!