Komplett og MPX solgte 76 Windows-nettbrett i desember, mot 5.200 iPad-er. Men salget kunne vært langt høyere. Av iPad-en, altså. Foto: Per Ervland.
Komplett og MPX solgte 76 Windows-nettbrett i desember, mot 5.200 iPad-er. Men salget kunne vært langt høyere. Av iPad-en, altså. Foto: Per Ervland.Vis mer

Katastrofetall for Windows-nettbrett

Tung start for Microsoft i Norge.

Salget av nettbrett med Windows RT har så langt vært svært svakt, melder blant annet Computerworld. Tre av de største leverandørene i Norge, Komplett, MPX og Elkjøp, forteller til avisen at interessen så langt har vært begredelig.

David mot Goliat

I perioden fra 1. til 31. desember solgte Komplett og MPX til sammen 76 nettbrett med Windows RT, samtlige fra Asus. Til sammenligning solgte de 850 Android-baserte nettbrett fra Asus i samme periode.

Det er imidlertid lommerusk å regne i forhold til iPad-salget hos Komplett og MPX, som var på hele 5200 enheter i desember.

Ikke nok med det; ifølge kommersiell direktør i Komplett Group, Anton Hagberg, kunne salget av iPad-er vært det dobbelte, hadde de hatt nok enheter.

- Det er en helt annen liga, uttaler Hagberg til avisen.

Lys i tunnelen?

Hagberg har imidlertid tro på salget av RT-brett vil øke etter hvert som folk blir mer dus med Windows 8 og tilgangen på produkter blir større.

DinSide Data uttrykte allerede i november skepsis vedrørende Windows RT-nettbrett, blant annet har vi ment at prisene må kraftig ned for å få opp interessen.

Les saken: Hvem vil ha Windows-nettbrett?