Kapasitet: 12 GB. Vekt: 28 gram

NYHET: Minneplugger og harddisker får stadig større kapasitet. Denne harddisken fra Verbatim er ikke større enn en lighter, og har dessuten fått en hyggelig prislapp.

Vi har nevnt det før, mangel på lagringsplass blir neppe noe stort tema i fremtiden. For mange hører det fortiden til allerede i dag.

Kjært barn...

Kapasitet: 12 GB. Vekt: 28 gram


De populære minnepluggene/minnepinnene/usb- stikkene/USB-nøklene (hvorfor i all verden kan vi ikke enes om ett navn? Vi foreslår førstnevnte!) får stadig større kapasitet. De mest vanlige bruker flash-minne, men det finnes også mekaniske alternativer. Denne 12 GB harddisken for eksempel, måler beskjedne 60 x 36 x 9 mm og veier 28 gram - og hvis du fortsatt går rundt med en lighter i bukselommen har du en peil på hvor beskjedne mål det her er snakk om.

Disken inngår i Verbatims "Store 'n' Go-serie, og kommuniserer med PCen via USB 2.0, og hastigheten er HiSpeed, naturligvis. På innsiden sitter en 1" disk, og hvis du har sett et minnekort av typen CompactFlash vet du størrelsen.

Tidligere har eksterne harddisker og minneplugger i denne størrelsesklassen vært relativt kostbare, Verbatims lille disk har fått en veiledende pris på 1.295 kroner, noe som beviser at priskurven peker i riktig retning. Hvis du derimot har litt større plass i lommen, får du 120 GB disker i lommelerke-størrelse til omtrent samme prisen.