Kan Windows Blue endre alt?

Beta klar neste måned.

Windows Blue blir ekstremt viktig for Microsoft. Nå skal tilliten vinnes tilbake fra alle som var skeptiske til Windows 8.
Windows Blue blir ekstremt viktig for Microsoft. Nå skal tilliten vinnes tilbake fra alle som var skeptiske til Windows 8. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Windows 8 har ikke vært på markedet i mer enn godt og vel et halvt år, men allerede på sensommeren kommer oppfølgeren - Windows 8.1, også kalt «Blue».

Windows-sjefen Julie Larson-Green hos Microsoft har bekreftet at en betaversjon av Blue vil gjøres tilgjengelig under Micosofts BUILD-konferanse for utviklere i San Francisco i slutten av juni, og at denne vil være såkalt "public". Det betyr at alle som er interessert i å prøve det nye operativsystemet, kan installere og bruke betaen kostnadsfritt.

Viktig mellomversjon

Microsoft har måttet tåle mye kritikk for noen av endringene som ble introdusert med Windows 8, spesielt fra brukere som fortsatt sverger til tastatur og mus. Også flere PC-produsenter har uttalt seg kritisk til hvordan Windows 8 er bygd opp.

Julie Larson-Green er sjef for Microsofts Windows-avdeling. Foto: Microsoft
Julie Larson-Green er sjef for Microsofts Windows-avdeling. Foto: Microsoft Vis mer


Som versjonsnummeret indikerer er Blue en såkalt mellomversjon, som først og fremst introduserer forbedringer, men også en del nye funksjoner. Ifølge Larson-Green har Microsoft brukt mye tid på tilbakemeldinger fra kunder under utviklingen av Windows Blue, noe som blant annet med stor sannsynlighet innebærer at den mye omtalte Start-knappen kommer tilbake.

Det ryktes også at man, hvis man ønsker det, skal kunne gå rett til skrivebordet når man logger seg på, og dermed slippe å gå veien om den nye startmenyen som dekker hele skjermen.

Uansett blir Blue ekstremt viktig for Microsoft. Nå skal tilliten vinnes tilbake blant de mange som har vært kritisk til Windows 8.

Les også: To ting som ødelegger for Windows 8

Ny Explorer

Det vi uansett vet med sikkerhet er at Windows Blue vil inneholde en helt ny Internet Explorer (versjon 11), samt en rekke muligheter for skreddersøm av den nye startmenyen, noe vi blant annet har omtalt i denne artikkelen.

DinSide Data kommer naturligvis til å installere betaen, og fortelle om våre inntrykk i en egen artikkel.

Når Windows Blue kommer i salg er foreløpig ikke kjent, men august eller september er sannsynlig, ifølge kilder som sitter tett på Microsoft. Det skriver teknologinettstedet Softpedia.