Kan subwoofer skade disker?

Spørsmål:

Hei,

Jeg er ikke opptatt av god lyd, men liker mye lyd. Derfor har jeg koblet en 12" sub jeg pleide å bruke i bilen til pc'n. Denne lager masse lyd, og får veggene til å vibrere. Mitt spørsmål er om vibrasjonene kan skade skrivehodet på harddiskene mine? Har lest at dette er veldig sensitive saker som ikke tåler all verdens juling. Stemmer dette? Hvis dette er tilfelle; hvor mye vibrasjon tåler en hdd før den tar kvelden?

Med vennlig hilsen Andreas

Datadoktoren svarer:

Hei,

Harddisker er laget for å tåle støt og vibrasjoner, og det skal svært mye lydtrykk til for at vibrasjonene som kommer fram til mekanismen skal overskride tålegrensen. Det kommer selvsagt an på hvor sub'en din står i forhold til PCen. Å sette PCen oppå sub'en er kanskje ikke det lureste?

For min egen del har jeg brukt bærbare PCer på spillejobber i årevis, og ofte blir PCen plassert oppå en av høyttalerne mine. De har 15" og horn og drives av 2 x 250 watt forsterker. Jeg har aldri hatt problemer med disken i noen av PCene jeg har brukt. Disker for bærbare er riktignok laget for å tåle mer enn disker for stasjonære.

For å være på den sikre siden kan du montere diskene dine i elastiske oppheng i brønner for 5,25" enheter. Da får du i tillegg en stillere PC! (Det får du muligens uansett, hvis du utsetter ørene dine for mye lyd over lang tid...)

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

[Ugjyldig objekt (debatt)]