Kan jeg starte PCen fra en annen harddisk?

Hei,

Jeg er ivrig leser av dinside.no (min startside) og det var med stor interesse jeg leste din artikkel i dag om flere operativsystemer på samme PC'en.

Selv har jeg en IDE basert PC som er et par år gammel. Den gang fulgte det med 10 GB HD av typen Ultra DMA 33. Jeg har kjøpt og installert et Promise Ultra66-kort og koblet til 4 ekstra harddisker på denne.

Jeg har fremdeles OS'et (Win Me) installert på den første opprinnelige HD'en som er C:, men har lenge lurt på om det lar seg gjøre å boote via Promise-kortet med OS innstallert på en av HD'ene tilknyttet denne.

Med vennlig hilsen

Steffen L. Swendgaard

Datadoktoren svarer

Hei,

Jeg bruker en tilsvarende løsning på vår test-PC, som har et Promise Ultra100-kort med et varierende antall disker tilknyttet.

Selv om du generelt kan velge bootdisk ved å velge en annen disk enn 'C' i PCens BIOS, gjelder dette BARE disker tilkoblet hovedkortet. BIOSen "dekker ikke" Promise-kontrolleren.

Hvis jeg vil boote fra Promise-kortet (som er mitt grunnoppsett) , er den eneste måten å få til dette på, å koble den ønskede bootdisken til IDE #1 på Promise-kortet , og - her kommer det viktigste - sette innstillingen for alle disker på IDE-kanalene i Bios-oppsettet til NONE.

Diskene eller DVD/CD som er koblet til IDE-kanalene på hovedkortet vil likevel fungere helt utmerket!

Det er så vidt jeg vet ingen mulighet til å boote fra annet enn Disk #1 på kanal #1 på Promise-kortet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hilsen
Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar