Kan DVD-spilleren min vise DivX-filmer?

Hei,

Jeg har lastet ned en DivX-film fra nettet, og nå vil jeg brenne den til CD og vise den i stua. Kan DVD-spilleren min på noen som helst måte vise filmen?

Jeg har hørt at filmen må konverteres til VideoCD-format. Får jeg plass til hele filmen i VideoCD-format på én CD? Filmen er på ca 700 MB.

Hilsen Roger

Datadoktoren svarer

Hei Roger,

Dagens DVD-spillere kan ikke uten videre vise DivX-filmer, eller AVI-filer som er kodet i DivX-format. Men de aller fleste DVD-spillere kan vise filmer i videoCD-format.

Nero Burning Rom og andre populære CD-brennerprogrammer har innebygde muligheter til å lage videoCDer. Nero kan konvertere AVI-filer "on the fly", og er i så måte grei å bruke til dette formålet.

Problemet er bare at videoCDen har bare plass til rundt 1 time, mens filmen din er sikkert to. Da må du på forhånd dele filen din i to, dette kan du gjøre med programmet VirtualDub, som er gratis, og kan lastes ned fra denne siden.

Størrelsen på filen du konverterer har ikke noe å si, det er antall minutter som teller. MPEG1 for videoCD krever rundt 10 MB pr minutt.

Hilsen
Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar