Ikke la deg lure av denne Facebook-applikasjonen.
Ikke la deg lure av denne Facebook-applikasjonen.Vis mer

Kan du se hvem som besøker Facebook-profilen din?

Mange blir lurt av Facebook-applikasjoner.

Facebook har nå over 400 millioner aktive brukere, og bare i Norge er det registrert over 2,1 millioner profiler, i følge det sosiale nettverket selv.

Det har også gitt en grobunn for svindlere, som ved å lure én person kan lure vedkommendes venner på en snedig måte, der budskapet ser ut til å komme fra den som er blitt lurt.

Derfor har det også blitt lettere å få folk til å bite på kroken.

Les mer om Facebook-svindel

Se hvem som ser profilen din

I det siste har i hvert fall undertegnedes nyhetsstrøm fått flere innslag av denne typen:

Kan du se hvem som besøker Facebook-profilen din?


Dette ser jo kjekt ut - en applikasjon som gjør at du kan få se hvilke av dine Facebook-venner som har vært innom profilen din?

Joda, hvis bare det var sant så.

Les også: Si adjø til Farmville

Ikke teknisk mulig
For at en applikasjon skal kunne få noe som helst fra deg, er du nødt til å godkjenne det på forhånd. En applikasjon på en annen persons profil vil med andre ord ikke kunne finne ut hvem du er når du titter på profilen. Det gir ikke Facebook dem mulighet til.

Eksempelet i bildet over er altså løgn tvers igjennom, og heldigvis har Facebook allerede tatt affære og fjernet akkurat denne applikasjonen, men slike finnes det flere av, og flere vil komme i fremtiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vær på vakt!

Effekten i eksempelet over forsterkes av at vedkommende også har postet en kommentar. Heldigvis ser det litt snålt ut at vedkommende plutselig har postet på engelsk siden vi bor her i Norge, men er du i tvil, så følg gjerne opp med et spørsmål for eventuelt å avsløre om også kommentaren ble postet av applikasjonen og ikke vedkommende selv (som helt sikkert er tilfelle denne gangen).

Husk også at Facebook-applikasjoner gis tilgang til hele profilen din, informasjon om venner, opplastede bilder og mer til, og de kan derfor hente ut det aller meste av informasjon om deg:

Kan du se hvem som besøker Facebook-profilen din?


Hvis ikke du følger med, kan du derfor risikere at Facebook-applikasjonene poster ting du ikke kan stå inne for.

Les også: Norske Facebook-passord stjålet