Kampen om å være tynnest

Sjekk disse PC-nyhetene fra verdens største elektronikkmesse.

<B>SMELTER SAMMEN</B>: Med en tykkelse på 6,3 millimeter og vekt på 693 gram, byr Samsungs TabPro S på full PC-funksjonalitet og ytelse. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
SMELTER SAMMEN: Med en tykkelse på 6,3 millimeter og vekt på 693 gram, byr Samsungs TabPro S på full PC-funksjonalitet og ytelse. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LAS VEGAS: Du har kanskje ikke tenkt så mye over det, men den bærbare PC-en er i sterk endring. Stadig flere av de nye modellene kan med enkle håndgrep gjøres om til nettbrett, og endelig er de både stille, tynne og lette nok til at vi fristes til å bruke dem til det.

Under årets CES-messe i Las Vegas er mange av de største PC-produsentene på plass for å vise fram sine nye, tynne yndlinger. Her ser du et knippe av dem.

Les også: Dette forventer vi av teknologien i 2016

HP Spectre X360

 Foto: HP
Foto: HP Vis mer


HP lanserte en rekke nye og oppdaterte modeller i forkant av CES, men har spart en godbit til messa. Hybriden Spectre X360, som vi kåret til Best i test i fjor, kommer nå nemlig i en større utgave med 15,6 tommer skjerm.

Med en vekt på 1,8 kg og tykkelse på 1,59 cm, skal den ifølge HP være markedets tynneste og letteste hybrid med denne skjermstørrelsen. Dette er av typen der skjermen bøyes helt rundt slik at den dekker bunnplaten når den skal brukes i nettbrettmodus.

Modellen kommer med 6. generasjon Intel Core i5 eller i7-prosessor (Skylake), og kan leveres både med full HD- og 4K-skjerm (3.840 x 2.160 piksler). Med førstnevnte lover HP en batteritid på hele 13 timer ved kontinuerlig videoavspilling. Velger man 4K-skjerm, reduseres batteritiden til 9,5 timer, ifølge HP.

Den nye X360 er ventet på markedet i USA i februar, men vi har foreløpig ikke sett noen priser.

Les også: Dinside tester bærbare PC-er

Lenovo Yoga 900S

 Foto: LENOVO
Foto: LENOVO Vis mer


Lenovo har i løpet av få år rukket å bli verdens største PC-produsent og lanserer hele 40 oppdaterte og nye modeller i forbindelse med årets CES, deriblant hybriden Yoga 900S. Også her bøyes skjermen helt rundt

Denne skal ifølge Lenovo være verdens tynneste hybrid, uansett skjermstørrelse, med sine 1,28 cm. Vekten er også lav, 999 gram - mye takket være et kabinett av karbonfiber.

Maskinen er utstyrt med QHD-skjerm (2.560 x 1.440), samt Intels nye Core M-prosessor, som ikke behøver viftekjøling - men likevel byr på god ytelse. Batteritiden skal også være god, rundt 10,5 timer med variert bruk, lover Lenovo.

Yoga 900S kommer i butikkene i mars, og i USA starter prisene på 1.100 dollar - eller rundt 9.000 kroner.

Les også: Nå forsvinner dette PC-merket

Samsung Galaxy TabPro S

 Foto: SAMSUNG
Foto: SAMSUNG Vis mer


Dette er Samsungs første produkt i Surface-segmentet, det vil si Windows-basert nettbrett med et tynt tastaturdeksel som i praksis gir det full PC-funksjonalitet. Formfaktoren begynner å bli relativt vanlig, og er kanskje det nærmeste man kommer det beste fra to verdener - i hvert fall i skrivende stund.

Her snakker vi nemlig om en vekt på 693 gram og tykkelse på 6,3 millimeter!

 Foto: SAMSUNG
Foto: SAMSUNG Vis mer


Likevel har TabPro S mye å by på under panseret, som vifteløs Intel Core M-prosessor på inntil 2,2 GHz, 128 GB eller 256 GB SSD og 4 GB RAM. Operativsystemet er Windows 10 Pro.

Skjermen måler 12 tommer, og er av typen AMOLED. Det er selve nøkkelen til den tynne designen, siden AMOLED-paneler er langt tynnere enn konvensjonelle LCD-paneler. Dette skal forresten være den største AMOLED-skjermen fra Samsung noensinne, og kommer med en oppløsning på 2.560 x 1.440 piksler. Batteritiden skal ifølge Samsung ligge på 10,5 timer med variert bruk.

Modellen kommer med typisk nettbrettfunksjonalitet som innebygd GPS-mottaker og NFC, og kan også leveres med 4G-modul. Den lades via en USB C-kontakt.

TabPro S kommer i butikkene i februar, men priser er foreløpig ikke kjent.

Les også: Slik velger du riktig bærbar PC

Flere ferske saker fra årets CES-messe i Las Vegas