Kamerasalget øker stadig

Den som trodde kamerasalget her til lands hadde nådd toppen, må tro om igjen.

I fjor ble det solgt 73.000 kameraer i første kvartal, men i år er vi blitt enda mer lystne på nytt kamera - 77.000 ble fasiten første kvartal 2006; en økning på cirka 5%.

Digitalkameraene har også tatt enda større del av kaka i år og står nå for mer enn 98% av det totale salget. Antall filmbaserte kamera som ble solgt første kvartal er oppgitt til 870 enheter.

Det er imidlertid salget av digitale speilreflekskameraer informasjonssjef i Fotorådet, Knut Førsund, er mest begeistret over: "Etter at denne kameratypen kunne vise prislapper med langt under 10.000 kroner, har stadig flere falt for de fordelene disse kameraene har å by på: Utskiftbar optikk, kjapp autofokus, kjapp utløserrespons, bra bilder selv ved høy ISO-verdi og muligheter for å ta 3-4 bilder eller mer pr. sekund."


Salget av digitale speilreflekskameraer økte fra 4400 første kvartal i fjor til 8400 første kvartal i år. Det tilsvarer en økning på drøye 90%.

Er du på utkikk etter nytt kamera? I så fall har vi en del å bidra med. Sjekk også ut DinSides kameravelger eller spør Fotodoktoren dersom det er noe du lurer på.