Kamera med nettleser!

Sony DSC-G3 har fått en noe uvanlig funksjon.

Nå er jo ikke trådløst nettverk på kamera noen ny funksjon. Det er en løsning som kan være veldig praktisk, for eksempel kan bildet overføres til PCen din i det du tar det.

Det har også kommet modeller som publiserer bildene rett på Internett, som for eksempel DSC-G3 fra Sony - som ble vist fram på årets CES-messe i Las Vegas tidligere denne uken.

Koble til over alt?

Dette tynne kameraet tar bilder med en oppløsning på 10,1 megapiksler, men det mest oppsiktsvekkende er at det har innebygd nettleser, og kan koble seg til trådløse aksesspunkter fra AT&T, på kafeer og flyplasser (vi snakker her om USA, det er foreløpig usikkert hvilke avtaler som evt vil gjelde her til lands).

Kamera med nettleser!


Skjermen er 3,5 tommer stor, og oppløsningen skal være høy nok til at du kan surfe på vanlige nettsider - men det er ikke det som er kongstanken bak å utstyre kameraet med nettleser. Nei, det er for at du skal kunne koble deg til spesialsydde nettsider hos Sony, for opplasting av bildene og videoklippene dine - og publisere dem på nettsteder som Shutterfly, Picasa, YouTube, Photobucket eller Dailymotion.

Kameraet har for øvrig 4x zoomobjektiv, bildestabilisator og ansiktsgjenkjenning.

DSC-G3 skal være på vei ut i butikkene i skrivende stund. Pris er ukjent, men veiledende i USA ligger den på rundt 500 dollar (3500 kr).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere ferske datasaker