Kamera med innebygd media-player

NYHET: Det bare måtte komme. Samsungs nyeste kameramodell spiller både musikk og video. Prisen ligger på iPod Video-nivå.


Samsung hevder at deres Digimax i6 er det første kameraet med innebygd PMP (portable Media Player)-funksjonalitet. Kameraet ser ut som en helt vanlig lommemodell med 6 megapiksels bildebrikke, men skal i følge Samsung være en fullblods musikk- og videospiller.

MP3 og MPEG4

Ved hjelp av spesiell programvare som følger med kameraet, kan du konvertere musikk- og videofiler du har liggende på PCen din til formater kameraet er i stand til å spille av (MPEG4-basert for video og MP3 for lyd). Du kan til og med lytte til musikk mens du fotograferer, heter det i pressemeldingen fra selskapet. Øreplugger følger med. Innebygd minne er bare 45 MB, men kan bygges ut med minnekort av SD-typen.

Kameraet er bare 1,8 cm tynt, og huser et 3x optisk zoomobjektiv, og har et godt utvalg av motivrelaterte innstillinger. Som søker bruker du den 2,5" store LCD-skjermen på baksiden.

I tillegg til stillbilder med en maksimal oppløsning på 2816 x 2112 piksler, kan det ta opp video i VGA-oppløsning uten hakking, og med lyd. Du skal også kunne zoome optisk under opptakene, og en spesiell antis-shake funksjon skal sørge for stødige opptak.

Kameraet er på vei til butikkene, og veiledende pris er 2.890 kroner inkl mva, får vi opplyst fra den norske distributøren Aronsen AS.