Kamera med en 1 time internettvideo på 36 MB

Kamera med en 1 time internettvideo på 36 MB

Videokameraet lagrer en hel time video i internettvennlig format på bare 36 MB. Minnekortet er av SmartMedia-typen. Dette oppnås ved at opptaket komprimeres i MPEG-4, som også er formatet for DVD-spillere.

Hitachi har også en lignende løsning. Sjekk artikkelen Videokameraet som tar
opp direkte på harddisk!
for mer informasjon om dette.

Oppløsningen er ikke høy nok til at kameraet kan sammenlignes med et fullverdig videokamera, men med dette kameraet blir det svært enkelt å krydre presentasjoner, epost, websider og CD-ROM-utgivelser med videosnutter.

Filmen overføres fra minnekortet i kameraet til PCen med en adapter til PC-kort-spor (PCMCIA), eller en adapter til diskettstasjonen. Så enkelt er det.

Avspilling av videoen kan gjøres med Microsoft Media Player 6, som kan lastes ned over Internett hvis den ikke allerede er på plass i PCen.

Kameraet veier bare 150 gram, og vil få en pris på 1.500 tyske mark, eller rundt regnet 6.000 kroner.

Ikke for redigering

Det er viktig å merke seg at video som er lagret i MPEG-4 format ikke egner seg spesielt godt for digital videoredigering. Dette har sammenheng med at en del av komprimeringen foregår ved at bare det som beveger seg skifter fra bilde til bilde. Hvis du da klipper opp en sekvens, kan du risikere å ikke få med all informasjonen som skal være der.

Artikkelen fortsetter under annonsen