Kai´s SuperGoo:En real latterkule

Kai´s SuperGoo er oppfølgeren til PowerGoo, og inneholder en mengde morsomme funksjoner for å manipulere digitale bilder.

Grensesnittet er i kjent Metacreations-stil. Her fra "Fusion", hvos du kan legge til hår, neser, skjegg og mye annet rart.
Grensesnittet er i kjent Metacreations-stil. Her fra "Fusion", hvos du kan legge til hår, neser, skjegg og mye annet rart. Vis mer
Økonomiredaktør med ny image: Dette bildet er manipulert i Fusion, hvor du kan velge mellom et stort antall rekvisitter som hår, neser o.l. Foto: Torvald :-)
Økonomiredaktør med ny image: Dette bildet er manipulert i Fusion, hvor du kan velge mellom et stort antall rekvisitter som hår, neser o.l. Foto: Torvald :-) Vis mer
Sjefredaktør som lurer på å ta jobb som dørvakt: Med Goo kan du strekke og dra i bilder med mange forskjellige verktøyer. Foto: Torvald :-)
Sjefredaktør som lurer på å ta jobb som dørvakt: Med Goo kan du strekke og dra i bilder med mange forskjellige verktøyer. Foto: Torvald :-) Vis mer

Du vil garantert bli festens midtpunkt hvis du "pynter" på ansiktene til festdeltagerne med SuperGoo. Programmet har nemlig bare en hensikt: Lek og moro med ansikter. Virkemidlene du rår over er et stort antall verktøyer for å "dra" i ansiktsuttrykkene, eller du kan legge til elementer som barter, nye neser eller kanskje du heller trenger et nytt hår?

To lekerom

SuperGoo er laget av Metacreations, og har et umiskjennelig preg i grensesnittet. Programmet er delt i to "rom": Goo og Fusion, og styres med underlige knapper du kan klikke på eller dra i. Grensesnittet er underlig, men ikke vanskelig. Hvis du likevel synes det blir vel kryptisk, kan du lett finne frem etter å ha lest gjennom den lille folderen som følger med pakken.

I Goo kan du strekke og dra i ansiktsuttrykket til den stakkars utvalgte inntil det ugjenkjennelige. Er naboen sur på bildet, kan SuperGoo garantert gjøre ham blid igjen. I tillegg til en lang rekke verktøyer for å manipulere, kan du også legge på effekter som virker automatisk på bildet.

I Fusion kan du legge til nye objekter som neser, hår, øyne og briller. Dette er virkelig morsomt, og personen på bildet blir ikke til å kjenne igjen. Du kan også klone inn deler av andre bilder, slik at du f.eks. kan lage en blandning av to ansikter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Krever litt forberedelser

Bildene som skal manipuleres i Goo trenger egentlig ikke å forbedres i det hele tatt. Her er det bare å strekke å dra det du orker.

Når du derimot skal bruke Fusion, trenger du å klargjøre bildene litt for å få full uttelling for mulighetene. Programmet krever velbalanserte farger i bildet, ellers blir overgangene mellom eksempelvis en ny nese og bildet for brå, slik at det ikke ser naturlig ut. Du bør også bruke bilder som er tatt rett forfra for å få full effekt.

Du kan også tilpasse farger og lysstyrke i SuperGoo, men du har ikke spesielt god kontroll. Det er heller ikke verktøyer for å beskjære bildene, så det er lurt å gjøre dette på forhånd.

Løp og kjøp

Dette er et produkt som godt kan sammenlignes med spill og annen moro på PC, og det forsvarer prisen på 600 kroner (inkl. mva) uten problemer. Vi føler oss helt sikre på at eiere av digitale kameraer og skannere vil få mye moro med dette programmet, spesielt hvis det er barn i huset (uansett alder).

Norsk distributør er Demo as, tlf. 22 07 12 90. Programmet fås kjøpt i de fleste butikker som selger spill og enkel programvare.