Kabinetter og eksterne komponenterDenne månedens kabinetter er - ikke akkurat uventet - i den fargekategorien vi har sett en god del av i tilbudene, nemlig trauste saker i sort, grått og sølv.Ikke akkurat noen store fargeklatter, men det er nå sånn... Fra venstre Mamoz, Netshop og TCi.

At både Mamoz og Netshop til stadighet må sende inn PCer til oss for testing er ikke noen stor hemmelighet, så vi begynner å få god erfaring med Vikings-kabinettene de bruker. Generelt pleier vi å si at det er helt greie kabinetter, men det finnes så avgjort mer fornuftige og solide løsninger. TCi har blant annet sendt oss et av dem. Meget fornuftig plasserte kontakter i front, plass til (og faktisk inkludert) 12 cm vifte bak og i det hele tatt mer solid bygget. Til og med en liten boks inni til ekstradeler.

Trådløst fra Logitech øverst, Microsoft under. Vis mer


Tastatur, mus og høyttalere

Som med kabinettene har vi også fått pakka med vanlig mus, tastatur og S-100 høyttalere fra Logitech noen ganger nå, og Mamoz fortsetter med den trenden uten at vi kan si noe på det. Netshop har derimot prøvd seg på trådløst denne gang, også fra Logitech. Denne har også enkle medieknapper og generelt fungerer det upåklagelig. TCi på sin side har det mest avanserte alternativet: Microsoft tastatur med det meste du trenger av snarveier (Digital Media Pro), og fireknappers mus (Comfort Optical Mouse 3000). Disse er heller ikke trådløse.


På høyttalerfronten kommer en liten overraskelse. Der Mamoz og Netshop legger seg bakpå med S-100, som et par bokser i plast fra Logitech som låter som de ser ut, har TCi lagt ved et lite 2.1-system. Det er altså to høyttalere pluss en liten subwoofer. Den har noen mangler, som at volumkontrollen er plassert på selve sub'en (som igjen låter best plassert på gulvet). Men siden tastaturet også har volumkontroller tok vi det ikke så veldig tungt. Og ikke minst låter det bedre enn hva vi er vant til å få servert i disse pakkene.

Når vi er inne på det med lyd kan vi jo også legge til at Intel-hovedkortet i TCi sin løsning har et bedre integrert lydkort (Intel HD Audio) enn de to andre (AC'97). Men dette spiller uansett ikke noen rolle dersom du ikke har tenkt å bruke høyttalere som ligger i en totalt annen prisklasse enn du får servert her.

Støy

Faktisk er alle tre maskiner passe rolige når de ikke jobber, men generelt kan vi rangere de slik:

En og to er henholdsvis Mamoz og TCi. Mamoz har faktisk klart å skru på AMDs Cool 'n' Quiet -funksjon. Grafikkortet er også vifteløst, og i tillegg til at kabinettet ikke har noen vifter heller er strømforsyningen også rolig. Ulempen her er at luftgjennomstrømningen i kabinettet blir lidende og spesielt grafikkortet går ganske varmt. TCi har også vifteløst grafikkort. Her er det i tillegg montert på 12 cm vifte bak som flytter mer luft.

Netshop har et grafikkort med aktiv kjøling. Så når du spiller setter den lille plagsomme vifta i gang for alvor. Det betyr gode temperaturer, men på bekostning av et rolig miljø. Med mindre du bytter ut den lille plagsomme originalvifta da. Det skal også nevnes at vifta er ganske så stille når grafikkortet ikke jobber, så det er i realiteten ikke så mye forskjell på de tre maskinene i vanlig bruk.

Skjermer

Vanlig eller bred? Opp til deg! Vis mer


Netshop og TCi har havnet på den samme skjermen, en 19" fra BenQ med modellbetegnelsen FP91G+ og oppgitt 8 ms responstid. Kvaliteten på skjermer i denne prisklassen har begynt å stabilisere seg og det er egentlig ikke så mye å klage på. De er godt egnet til normalt bruk. Det samme gjelder for Acer-bredskjermen til Mamoz, og hva som er den beste skjermen for akkurat deg blir en rent personlig preferanse.

Annet interessant...

Netshop-maskinen kommer også med en såkalt "chatpack", som består av webcam og headset med mikrofon. Ikke all verden av kvalitet, men det havner som så mye annet i "helt greit" kategorien. Vi har i hvert fall sett og hørt betraktelig dårligere.

Oppsummering og konklusjon på neste side --->