Kabel elller kontakter?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spørsmål:

Hei,

Bare lurte på en ting...

Hvis jeg skal sette opp noen PC'er i nettverk med en svitsj imellom... Kan jeg da trekke kat. 5 kabel imellom to rom, sette stikkontakt i hver ende av kabelen (for rj-45 plugger), og bruke kabler med plugger i hver ende mellom PC og stikkontakt og mellom Svitsj og stikkontakt?

Eller er jeg nødt til å velge en løsning hvor kabelen er plugget direkte inn i svitsjen og strekt derfra og plugget direkte inn i en PC?

Fornuften forteller meg at jeg skal bruke stikkontakter med kabel imellom, og kabler mellom stikkontakt/svitsj og stikkontakt/PC, men det er ikke sånn det er satt opp på skolen min, så derfor ble jeg usikker...

Kan du hjelpe med dette?

Dag-Erik

Datadoktoren svarer:

Jeg antar at du mener kontaktpunkter som er fast montert på veggen når du skriver ”stikkontakter”. Dette er den peneste løsningen, siden du slipper å ha løse kabel-ender ligge å slenge hvis PCen ikke er på plass og tilkoblet.

Hvis dette gjøres på en faglig forsvarlig måte, med bruk av riktig verktøy slik at du får en god og stabil kontakt, så er dette den beste løsningen for en permanent installasjon.

Hvis det derimot er snakk om en midlertidig løsning, så er det ingen vits i å gå så grundig til verks.

At skolen din har valgt en løsning med kabler plugget rett inn i enhetene, skyldes sannsynligvis at det er kort avstand mellom enhetene.

For å oppsummere kan vi si at det viktigste er at det er en god og stabil forbindelse mellom enhetene. Så er det opp til deg å velge hvor ryddig du vil at løsning skal se ut.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar