JVC XV-N316

Nå har også de fleste anerkjente produsentene innsett at nye DVD-spillere i økonomiklassen bør støtte DivX-formatet. Vi har sett nærmere på en av de nye spillerne fra JVC, og det ble i hovedsak et hyggelig bekjentskap.

Publisert
Sist oppdatert

DinSide Data var tidlig ute med tester av DivX-kompatible DVD-spillere. De siste spillerne vi har testet har hatt få problemer med å avspille filmer kodet i formatet. Samtidig har prisene på spillerne begynt å nærme seg tusenlappen, enkelte fås nå enda billigere.

I likhet med MP3-støtte på DVD-spillere, tok det også tid før de store produsentene kom på banen med DivX-støtte. Philips var blant de aller første, og nå har både Sony, Pioneer, JVC og flere andre minst én spiller i kolleksjonen som leser formatet.

KiSS Technology, som alltid er tidlig ute med støtte for nye formater i sine spillere, har til og med annonsert sin første MPEG4-opptaker. Du kan lese mer i denne pressemeldingen.

Vårt testobjekt

JVC XV-N316 er i utgangspunktet en sonefri DVD-spiller, som også støtter avspilling av komprimerte DivX AVI-filer fra CD og DVD-plater, VCD og S-VCD. I tillegg støtter den avspilling av musikk-CDer, bildefiler i JPG-format, samt MP3-filer fra CD og DVD-plater. Den takler helt fint en miks av forskjellige medieformater på én og samme plate.

JVC XV-N316Spilleren er grå, men finnes også i sort, da under navnet XV-N315. Den er minimalistisk med tanke på knapper etc i fronten, og den utrolig lave vekten vitner om at det bare blir mindre og mindre på innsiden av disse spillerne.

Med spilleren følger en meget ryddig og enkel fjernkontroll. Spilleren reagerer kjapt på kommandoer fra denne, noe som ikke alltid er tilfelle med de nye DVD- og multimedia-spillerne.

DivX og Xvid

Vi testet spilleren først og fremst med tanke på støtte for DivX-formatet, og her gjør den en meget god jobb. Samtlige filmer vi prøvde ble avspilt uten problemer (med unntak av én film som var kodet med WMA-lyd, denne ble stum), og det var ingen forskjeller om det var benyttet versjon 3.x, 4.x eller 5.x under koding av filmen. Også Xvid-kodede filmer ble avspilt uten problemer. Oppstarten var dessuten rask, maks 4-5 sekunder tok det fra vi hadde valgt en film fra fil-listen, til til avspillingen startet.

Høykultur i DivX-format er vitaminer for sjelen!
Høykultur i DivX-format er vitaminer for sjelen! Vis merSpoling i filmene i 2-4x hastighet forløp også problemfritt. Spilleren gjenopptok avspillingen umiddelbart etter at vi hadde trykket Play-knappen igjen, noe vi tidligere kun har opplevd med denne spilleren fra Asono.

Dessverre er de aller fleste knappene på fjernkontrollen deaktivert under avspilling av DivX-filmer, i motsetning til avspilling av DVD-filmer.

Andre filmformater

Spilleren klarte også å dekode en filmsnutt vi hadde kodet i ASF-format, riktig nok uten lyd. Ut over dette var det skuffende lite støtte for andre formater. Ikke en gang MPEG1 og MPEG2-klipp klarte den å kjenne igjen, til tross for at spilleren leser både VCD og S-VCD-plater. MP4-klipp kodet med Nero Recode ble heller ikke gjenkjent.

MP3

Avspilling av MP3-filer brent på DVD og CD-plater klarte spilleren med bravur. Og her har denne spilleren et par store fortrinn i forhold til de fleste vi har sett på så langt. For det første kan du programmere rekkefølgen av sangene, spille av i tilfeldig rekkefølge, og repetere en/flere sanger i en mappe. Et annet stort pluss er at dersom du setter inn en CD/DVD med MP3-filer, behøver du kun å trykke PLAY-knappen, og avspilling av første fil i første mappe starter. Ingen behov for å skru på TVen, med andre ord.

På den negative siden setter vi at visning av mappe/filnavn er begrenset til 12 tegn, og layouten på TV kunne vært langt sprekere. Du kan heller ikke spole i sangene.

Svært enkel layout, men temmelig kjedelig. Til høyre vises filene (maks 12 tegn + etternavn), i midten vises mappene, og til venstre bestemmer du hvordan avspilling skal foregå.
Svært enkel layout, men temmelig kjedelig. Til høyre vises filene (maks 12 tegn + etternavn), i midten vises mappene, og til venstre bestemmer du hvordan avspilling skal foregå. Vis merAndre musikkformater

Vi prøvde med WMA og Ogg Vorbis-filer, men disse ble ikke gjenkjent. Spesielt WMA-format hadde vi forventet at spilleren skulle støtte, da dette er meget vanlig nå for tiden.

Konklusjon

Vi opplevde denne spilleren som meget stabil og kjapp, og i så måte er den absolutt helt på høyde med Asono DVDX70. Den er også meget stillegående. Forbedringspotensialet går først og fremst på å støtte flere formater, mangelen på støtte for MPEG1/2-filer samt WMA-musikk var skuffende. Det er mulig denne støtten kan komme i fremtidige oppdateringer av den interne programvaren, men dette har vi ikke fått bekreftelser på. Visning av filnavn hadde også fortjent en ansiktsløftning.

Spilleren koster i skrivende stund rundt 1.400 kroner, en pris som ligger omtrent på snittet blant de DivX-kompatible DVD-spillerne som finnes på det norske markedet akkurat nå. Denne er på den annen side en av de raskeste og mest stabile vi har testet, og vi har derfor ingen problemer med å skrive under på at dette vil være et bra kjøp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer