JVC XR-W4082

JVC er mest kjent for sine lyd- og bildeprodukter, men likevel har selskapet levert CD-brennere i en årrekke. Denne brenneren er et raskt alternativ til de aller rimeligste brennerne vi har testet.

 Foto: Erik Andersen
Foto: Erik Andersen Vis mer
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

JVC er en forkortelse for Japan Victor Company, og er et kjent merke som har vært ledende på mange områder opp i gjennom årene. JVC er den produsenten som utviklet og drev frem VHS-systemet til å bli en enerådende video-standard.

LES OGSÅ:

Mellomklasse

JVC XR-W4082 konkurrerer direkte med brennere som Sony CRX100E og HP CD-Writer Plus 8100i. De to sistnevnte er produsert av Sony. JVC er selvstendig og produserer CD-brenneren selv.

Anonym brenner for PC-byggeren

JVCs brenner har et anonymt utseende. Det er ingenting som indikerer at dette er en CD-brenner, CD-ROM-leser eller DVD-ROM. Det står heller ikke noen produsent eller modellbetegnelse på fronten. Med andre ord perfekt for litt større systemintegratører som vil fremheve sitt eget merkenavn.

Rask leser - god brenner

Som leser har den tilnærmet den samme ytelsen som alle andre brennere som leser med 24X. Den største svakheten er aksesstiden. For en detaljert oversikt over våre testmålinger, kan du klikke her.

4X-brenning er ikke lenger noen nyhet, men et krav til en moderne brenner. 20 minutter på å brenne 650 MB på en CD-R-plate er ett av dagens krav.

CD-RW-platene brennes med 2X, og må sees på som en grei løsning for mindre datamenger som skal flyttes mellom to PCer. Siden CD-RW-plater har kommet helt ned i 20-30 kroner pr. stk., blir de mer og mer aktuelle.

Artikkelen fortsetter under annonsen

God programvare

JVCs brenner leveres med Nero BurningROM-programvare. Denne programvaren er kjent for å kunne utnytte en brenner fullt ut, og er en av våre favoritter.

Med Nero BurningROM kan du brenne alle mulige (og umulige) formater på brenneren din. Bare pass på at mottager kan lese det formatet du brenner (hvis du velger et av de umulige).

Det som ikke følger med, er en driver for UDF-formatet. Altså en såkalt pakkedriver som lar deg bruke en CD-RW-plate som diskett. Det er ikke noe stort problem. Vi mener at CD-RW-hastigheten bør være minst 4X før en slik driver kommer til sin rett.

Konklusjon

Denne brenneren er rimelig, og forsterker vår påstand om at du minst bør velge en 4X-brenner i dag. JVC reduserer prisforskjellen mellom disse to kategoriene, og er faktisk rimeligere enn en rekke 2X-brennere.