JVC DVL 157

Dette kameraet fra JVC er et solid allround-produkt, med noen bra funksjoner. Men det er ikke helt perfekt.

JVC DVL 157
[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]

DVL 157 har mange likhetstrekk med minikameraet DVX 44, som vi har testet og omtalt i denne artikkelen. Betjeningen er svært lik, med samme menysystem og funksjonalitet.

LES OGSÅ:

Komfort og bruk

Kameraet er av den avlange typen, og veier høyst behagelige 672 gram, inkludert standardbatteri og DV-kassett. Det er generelt mer komfortabelt å betjene og holde enn DVX 44. De viktigste knappene på kameraet er faktisk svært logisk plassert – du betjener av/på-hjulet med tommelen, zoomen med langfingeren og menyen med pekefingeren. Du slipper altså å bruke venstrehånden i det hele tatt ved vanlig bruk. Knappene for stillbilder og manuell fokus ligger også i umiddelbar nærhet.

Betjeningen er likevel ikke helt problemfri. Verst er det vonde av/på-hjulet, som byr på altfor mye motstand og er ofte vrien å bruke. Også zoom-kontrollen er noe treg.

Kontrollene for avspillingen av DV-kassetten, eksponeringsfunksjoner og nattfilming ligger litt lengre til venstre og må betjenes med venstre hånd.

Ekstrafunksjoner

Som vi nevnte tidligere, er kameraet svært likt DVX 44. Det har en ganske standardmessig meny med kjente ekstrafunksjoner. Du kan legge på en del spesialeffekter og gjøre filmen din svart-hvitt eller med brunlig skjær, som minner om filmer fra 30-tallet. Hvorvidt du får noe ut av disse effektene er opp til deg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Zoomen fungerer som den skal, og går helt opp til 300x i digitalt modus, altså 100x mer enn DVX 44. Som med de fleste andre digitale videokameraer, blir det temmelig uklart og egentlig ganske ubrukelig. Den optiske zoomen når 10x, og gir et greit og klart bilde.

Nattbilde-funksjonaliteten er lik den vi finner i andre JVC-modeller, og i stedet for å benytte infrarød lys, som mange andre produsenter gjør, øker den eksponeringstiden og lysfølsomheten. Er det ordentlig mørkt, blir funksjonen nærmest ubrukelig. DVL 157 har imidlertid én stor fordel – en innebygd lampe. Denne kan du skru på med en bryter, og den lyser logisk nok opp omgivelsene (inntil 3-4 meters avstand) med et kraftig lys. Ganske godt alternativ til Night Scope, synes nå vi.

Kameraet har også DV-inngang som lar deg lagre filmer digitalt.

Konklusjon

Dette kameraet er som sagt et greit alternativ for brukere som ikke har behov for de mest avanserte funksjonene. Imidlertid så er løsningen til Panasonic noe rimeligere, og litt mer behagelig å bruke. Derfor vil vi anbefale denne fremfor JVC DVL 157.