Juxin solbrille-MP3

MINITEST: Oppfinnsomheten er stor blant enkelte produsenter av MP3-spillere. Disse solbrillene har for eksempel plass til mer enn 100 sanger over høyre øre...

Det er imidlertid ikke første gang vi ser en slik løsning, tidligere hadde Oakley et brillepar på markedet som har mange likhetstrekk, men da til en helt annen pris. Kombiløsningen fra Juxin som vi har kikket på, finner du til rundt 1.200 kroner i nettbutikker her hjemme.

Solbrillene har innebygd minne på 512 MB og integrerte øreplugger. Sistnevnte sitter på hver sin skinne, som kan justeres ca 1 cm i lengderetningen, og dermed passe de fleste ører.

Sitter som støpt

Du får dermed er spiller helt uten ledninger, og når pluggene først har funnet veien til øreåpningen, er det nok treghet i skinnene til at de blir sittende der, selv under relativt heftig aktivitetsnivå. Brilleglassene skal være polariserte, og kan vippes opp når man for eksempel suser inn i en tunnel på vei til stranda på offroadsykkelen.

Over høyre øre sitter tre knapper på rekke. Knappen i midten starter og stopper avspilling, mens knappene ved siden av hopper til forrige eller neste spor. Samme knapper justerer også lydnivået når de holdes inne noen sekunder. Der stopper samtidig funksjonaliteten, her er det verken skjerm eller andre innretninger, naturlig nok. Betjeningen krever litt tilvenning, vi slet for eksempel med at vi skiftet spor når vi ønsket å justere lyden, og vice versa. Det er også en viss treghet fra du har trykket på knappen for å skifte spor, til den faktisk reagerer. Trykker du for eksempel fem ganger, tar det mange sekunder før den kommer til det aktuelle sporet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Juxin solbrille-MP3


Brillene kobles til PC ved hjelp av den medfølgende USB-kabelen, både for lading av Li-ion-batteriet og for overføring av musikk. Den dukker opp som en ekstern disk i Utforsker, noe den også kan benyttes som, men musikken må enten være i MP3 eller WMA-format.

Sus i fart

Lydkvaliteten er rimelig god, men vi ble litt overrasket over at problemet med vindsus ikke er eliminert. Sykler du avgårde i stort tempo må du dermed skru opp volumet mye, med alle de uheldige konsekvensene det kan føre med seg.

Det tar tre timer å fullade batteriet, og da kan du nyte musikk i ca 6 timer, i følge den norske distributøren Optical Storage. Overføring av musikk er imidlertid en seig affære, her støttes nemlig kun USB 2.0 Full Speed, som tilsvarer USB 1.1-hastighet (12 Mbps).

Med solbrillene følger stivt etui og klut til å tørke av fingermerker, samt adaptere for nettstrøm og lading gjennom strømuttaket i bilen.

Konklusjon

Vi er mest imponert over hvor støpt både brillene og ørepluggene satt under bruk. Betjeningsvennligheten og funksjonaliteten er det derimot så som så med, sett i forhold til spesialspillere. Men brillene vekker garantert oppsikt i sommervarmen!

Norsk distributør er Optical Storage.

Flere MP3/PMP-tester