Å dele en eller flere filer, og vise innholdet direkte i nettleseren, har aldri vært enklere.
Å dele en eller flere filer, og vise innholdet direkte i nettleseren, har aldri vært enklere. Vis mer

Jumpshare: Del og vis over 200 filformater

Smart, gratis nettskytjeneste.

Publisert
Sist oppdatert

Å dele filer med andre via Internett var for få år siden forbundet med filvedlegg til eposter. De siste årene har det vokst opp mange fildelingstjenester på nettet som gjør det langt mer elegant, ikke minst når det er store filer som skal deles til mange.

Vår personlige favoritt har så langt vært Min.us, men nå kan de se ut til at vi har fått en ny.

Overlegen fil-viser

Vi snakker om Jumpshare, som enkelt lar deg dele filer med andre ved å dra og slippe dem til et vindu i nettleseren, uten behov for registrering i forkant. Ikke noe revolusjonerende ved det, men den innebygde fil-viseren overgår alt vi har sett tidligere.

Den kan nemlig forhåndsvise mer enn 200 forskjellige filformater, alt fra bilder, ebøker, videoer og musikkfiler, til presentasjoner, regneark og dokumenter. Alt kan vises direkte i nettleseren, uten at mottaker behøver å ha programmene installert.

Og deling kan naturligvis skje på forskjellig vis - enten en lenke som du kan kopiere manuelt og sende via epost eller poste hvor du vil, eller direkte til Facebook, Twitter eller Google+.

Filene blir tilgjengelig i 14 dager, deretter slettes de automatisk fra Jumpshare-tjenesten.

Innebygd videoavspiller er naturligvis på plass. Dermed slipper du å bekymre deg for at mottaker ikke har en avspiller som støtter filtypen.
Innebygd videoavspiller er naturligvis på plass. Dermed slipper du å bekymre deg for at mottaker ikke har en avspiller som støtter filtypen. Vis mer


Ikke helt ferdig

Merk imidlertid at tjenesten foreløpig kun er i betafase, og har noen begrensninger. For eksempel er maks filstørrelse foreløpig begrenset til 100 MB, men du kan laste opp flere filer, samtidig eller sekvensielt, inntil 2 GB. Dette jobbes det imidlertid med, og skal etter planen bli en av fordelene man får dersom man registrerer seg som bruker.

Og filene kan kun vises, ikke redigeres. Trenger du en tjeneste som både kan dele filer, vise dem og som muliggjør redigering direkte i nettleseren, bør du ta en titt på Microsoft Skydrive og Google Disk. Og det kan hende at enkelte filer ikke lar seg vise helt ennå.

Jumpshare er uansett gratis å bruke, og du finner tjenesten på jumpshare.com.

Hele listen over støttede filtyper finner du her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer