<strong>JUKSELAPP:</strong> Ingen grunn til å gremme seg over å trenge jukselapp på Google+. Simon Laustsen har laget den.
JUKSELAPP: Ingen grunn til å gremme seg over å trenge jukselapp på Google+. Simon Laustsen har laget den.Vis mer

Jukselapp for Google+

Tekstformatering og hurtigtaster samlet på en liten jukselapp.

Den nye sosiale kanalen Google+ brer seg i rekordfart. Så mange bruker nå tjenesten, at den før helgen gikk tom for diskplass ifølge Digi. Allerede fra start hevdet Google at etterspørselen etter invitasjoner var helt sinnssyk. En analytiker anslår at brukerbasen vokste fra 1,7 millioner 4. juli til 7,3 millioner 10. juli, skriver ITavisen.

Les også: Google+ - førsteinntrykket

Deling - også av praktiske tips

Men hva skal du bruke Google+ til, og hvordan? Etterhvert som folk får erfaring med tjenesten, mener mange at den best kan beskrives som en miks mellom Twitter og Facebook, med alle Googles andre tjenester tett integrert. Og det strømmer på med gode tips til hvordan bruke tjenesten.

Siden alle (som bruker G+) fortsatt kan kalles relativt ferske, er det lov å starte med det grunnleggende. Det har for eksempel Simon Laustsen gjort, en bruker som har laget en smart jukselapp for deg som vil utnytte Google+ bedre. Nå strømmer det på med flere tips til Laustsen, samt oversettelser av jukselappen til mange ulike språk.

Den engelske utgaven (originalen) finner du som allerede er på G+ her.

Flere tips for glade sosiale nettamatører? Slik blir du kvitt sidebaren på Facebook

Noen av tipsene

Kort gjenfortalt inneholder jukselappen tips til tekstformatering, delemuligheter og hvordan gjøre meldingene dine private. Her er noen eksempler:

  • Skriver du *ord* får du fet tekst.
  • Skriver du _ord_ får du kursiv.
  • Skriver du -ord- får du gjennomstreket ord.
  • Nevn andre ved å legge til + eller @ foran navnet deres.
  • Vil du ikke at meldingen din skal deles med andre, klikker du på pilen i øvre høyre hjørne ved innlegget, og velger deaktiver videresending.
Jukselappen henter også frem noen hurtigtaster. Eksempelvis kan du trykke mellomromstasten for å skrolle ned strømmen, og shift+mellomromstasten for å skrolle opp.

Les også: Pass deg for Google+ svindel