Jotta sørger for å sikkerhetskopiere mappene dine i bakgrunnen, og er blant de raskeste løsningene vi har testet.
Jotta sørger for å sikkerhetskopiere mappene dine i bakgrunnen, og er blant de raskeste løsningene vi har testet.Vis mer

Jotta øker gratis-grensen

Lanserer samtidig flere nettlagrings-nyheter.

Jotta er navnet på en norsk nettlagringstjeneste, basert på et enkelt konsept: Du velger ut mapper på harddisken din som du ønsker å lage sikkerhetskopier av. Deretter kopieres disse via Internett til et kryptert område på Jottas servere, som ligger på Økern utenfor Oslo.

Automagisk

Hver gang det skjer en endring i mappene, for eksempel hvis du legger til nye filer eller oppdaterer dem som allerede ligger der, speiles endringene automatisk.

Skulle harddisken din ta kvelden eller hvis PC-en skulle havne på avveie, har du med andre ord en sikkerhetskopi av dataene dine "i nettskyen", som enkelt kan lastes ned til ny harddisk eller ny PC.

DinSide Data har testet og omtalt Jotta flere ganger tidligere.

Les også:
Jotta: Superenkel norsk nettlagring
Jotta: Slik ser nettskyen egentlig ut

Nylig økte Jotta grensen for gratis nettlagring fra 2 til 5 GB.

- Dette gjør vi for å stå bedre rustet mot konkurranse fra utenlandske tjenester som for eksempel iCloud, sier gründer og daglig leder i Jotta AS, Roland Rabben, til DinSide.no.

Ubegrenset lagring koster fortsatt 49 kroner i måneden, mens mellom-abonnementet til 25 kroner i måneden har fått økt lagringsgrense fra 10 til 20 GB.

Enklere fildeling

Samtidig lanserte Jotta en ny versjon av programvaren, både for PC/Mac, mobil/iPad og nett, som gjør det enkelt å dele filene dine med andre. Nytt er også at du kan tidsstyre sikkerhetskopieringen, og kopiere filer som er i bruk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her har vi samlet noen bilder etter oppgraderingen:


Du finner mer informasjon om tjenesten på jotta.no.

Samleside: Nettlagring.