JetFlash 2A - minneplugg med fart

MINITEST: Hastigheten blir viktig når kapasiteten øker, og JetFlash 2A skal være blant de aller raskeste.

«Vår erfaring er at hvis produsenten ikke oppgir hastigheten, er den sjelden noe å skryte av.»

De romsligste minnepluggene på markedet har i skrivende stund en kapasitet på 64 GB, og prisene stuper. Men går man først til innkjøp av romslige minneplugger, har man gjerne en tanke om å fylle dem med store datamengder. Ikke alle tenker på at det kan være en tidkrevende operasjon. Svært tidkrevende.

LES OGSÅ:

Les også: Verdens sikreste minneplugg

Få tenker på hastigheten

Det er nemlig ikke alle minneplugger som er like kjappe å skrive til. Mange har en skrivehastighet på 3 MB pr sekund og lavere, vel og merke på store filer. Med små filer kan hastigheten vise seg å bli mye lavere, og det kan ta timer å fylle gigabyte på gigabyte.

Ofte er det en klar sammenheng mellom prisen på minnepluggen og lese/skrivehastigheten. Og ofte kan det dessverre være vanskelig å finne hva som er hastigheten uten å prøve den først. Vår erfaring er at hvis produsenten ikke oppgir hastigheten, er den sjelden noe å skryte av.

25 MB pr sekund?

JetFlash 2A - minneplugg med fart

JetFlash 2A-serien fra minneprodusenten Transcend slår derimot i bordet med lesehastighet på inntil 30 MB pr sekund, og skrivehastighet på25 MB pr sekund, fortsatt til relativt spiselige priser.

Til sammenligning ligger en rask intern 3,5-tommers SATA-harddisk på rundt 80-90 MB pr sekund, så dette skulle ikke være så aller verst for en liten, håndholdt tass på 15 gram.

Les også: Slik unngår du minneplugg-tabben

Ikke helt som forventet

I vår test av JetFlash 220 med 8 GB kapasitet overførte vi en fil på 349 MB på ca 25 sekunder. Det gir en skrivehastighet på rundt 14 MB pr sekund, som er en god del lavere enn spesifikasjonene skulle tilsi, men fortsatt brukbar hastighet i forhold til mye av det som finnes på dette mildt sagt uoversiktelige markedet.

Skrivehastigheten sank imidlertid kraftig da vi overførte en mappe med 60 undermapper og til sammen rundt 300 filer. De 200 megabytene tok 41 sekunder å overføre, noe som skulle bety rundt 4,8 MB pr sekund.

JetFlash 2A - minneplugg med fart

OPPDATERT: På oppfordring fra Multicom har vi nå prøvd minnepluggen på en annen PC, og denne gang har vi målt ytelsen ved hjelp av Rd II Disk Benchmark 2, som skriver og leser filer fra 4 KB opp til 2 MB. Det gav oss resultatene som du ser til høyre, og som ikke avviker nevneverdig i forhold til det vi kom fram til i vår opprinnelige test.

Hastigheten vil naturligvis variere med hva du besitter av PC-utstyr for øvrig. Vår PC kan imidlertid ikke karakteriseres som noen sinke (Athlon 64 X2 6400+, 2 GB DDR2-minne).

JetFlash 2A med 8 GB kapasitet koster 476 kroner i skrivende stund hos importør Multicom. Den fås også i 16 GB kapasitet, men da har prisen aksellerert til 1438 kroner.

Kjenner du til raske alternativer? Bruk debatten under!

Testresultat

JetFlash 2A 8 GB

Terningkast

Relativt rask minneplugg på store filer

Treg på skriving av små filer.