Jeg velger meg DivX

Det danske selskapet KiSS Technology var blant de aller første som hadde MP3-støtte på sine DVD-spillere, og satte på en måte standarden for fremtidens spillere. Nå er de på banen med den første DVD-spilleren med MPEG4/DivX-støtte, og her forteller vi hvorfor vi har gledet oss til å teste den.

Bjørn Eirik Loftås er redaktør i DinSides dataredaksjon
Bjørn Eirik Loftås er redaktør i DinSides dataredaksjon Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KOMMENTAR: Det første mange tenker på når de hører DivX er piratkopierte filmer, på samme måte som MP3 ofte har vært koblet mot piratkopiert musikk. Noen påstår at en DVD-film pr definisjon ikke er lov å kopiere, selv om du selv eier den og kopien er til privat bruk. Les våre synspunkter på dette i denne artikkelen.

Med riktig programvare er det enkelt å få til, og ved hjelp av en såkalt DivX-kodek er det mulig å lage DVD-kopier av rimelig god kvalitet, som får plass på en vanlig CDR-plate. Vi har testet flere programmer tidligere, du kan blant annet lese mer om dem her og her.

Løsrives fra PCen

Problemet med disse DivX-filmene er først og fremst at de så langt bare har kunnet la seg spille av på PCen, noe som har gjort at utbredelsen har vært av begrenset omfang. Det at KiSS Technology nå lanserer en DVD-spiller som leser disse brente DivX-CDR-platene, blir nok ikke godt mottatt i filmbransjen, men forbrukerne jubler.

Vi har testet den første DivX-kompatible DVD-spilleren. Lenke til testen finner du nederst i denne artikkelen.
Vi har testet den første DivX-kompatible DVD-spilleren. Lenke til testen finner du nederst i denne artikkelen. Vis mer


Vi var personlig gledet oss over nyheten, av forskjellige grunner. For det første gir komprimering av DV-opptak i DivX-formatet over 1 time med video i høy kvalitet på én CD-plate. Alle som har prøvd å komprimere DV-opptak i formater som vanlige DVD-spillere kan takle, som VCD og SVCD, vet at kvaliteten sjelden er mye å rope hurra for. For det andre kan det være gode grunner for å kopiere sine egne DVD-filmer. Her er et selvopplevd eksempel:


Husets 5-åring har flere barnefilmer på DVD. Flere av filmene starter ikke før man har valgt språk og trykket på ”Play Movie” fra menyen. Ikke særlig brukervennlig for en liten tass. En DivX-kopi derimot, starter umiddelbart etter at du har satt filmen i spilleren. Dessuten behøver ikke husets far å bekymre seg over at poden håndterer filmen selv; originalen står jo trygt i hylla.

Derfor har vi sett frem til å teste DP-450 fra KiSS Technology. Nå har vi fått gjort det, og her kan du lese alt om våre erfaringer.

Les også:
DVD-kopiering: lovlig eller ulovlig?
Nå kommer Windows Media-maskinene
Alt du trenger å vite om DivX-formatet (eng).

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer