JazPiper MVR64P

Med mange funksjoner og en svært behagelig pris, har JazPiper lansert en ny 64-MB spiller på det norske markedet. Får du det du betaler for?

JazPiper MVR64P
[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]
Displayet er rimelig stort og gir mye informasjon
Displayet er rimelig stort og gir mye informasjon Vis mer

JazPiper er en stor aktør på MP3-markedet, med produkter som spenner fra mini-flashbaserte spillere til større CDR-baserte løsninger.

LES OGSÅ:

Spilleren vi har kikket nærmere på plasserer seg midt på treet både med hensyn til størrelse og vekt sammenlignet med de andre i klassen, og 119 gram med batterier burde ikke skremme noen. Klypen på baksiden gjør at du kan feste den for eksempel i linningen på treningsbuksa.

Plastic fantastic med gromlyd

Utførelsen bærer preg av plast, og vi fikk en umiddelbar følelse av at dette var et billig-billig produkt. Spilleren er for øvrig sølvgrå som så mange andre spillere i denne kategorien, og drives av to små AAA-batterier. Det følger for øvrig med et par øreplugger, og disse skulle vise seg å bli en stor positiv overraskelse. Lydkvaliteten er faktisk ganske god, noe som er ganske sjelden på slike løsninger, spesielt i dette prisleiet. Lyden er fyldig og bassen mer korrekt enn hva man skulle forvente av enkle ørepropper.

Displayet er overraskende stort og oversiktlig. Sangtitlene ruller over skjermen, og du får informasjon om bitrate, tid osv. Knappene på spilleren er logisk plassert, og vi fant oss fort til rette med spilleren. Vi likte godt de forhåndsprogrammerte equalizer-innstillingene for forskjellige musikkstiler, og at du i tillegg hadde muligheten til å stille bass og diskant manuelt. Knappen for 3D surroundlyd overrasket også, med et resultat som faktisk låtte bra!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange tilleggsfunksjoner

Hvis du skulle ønske større kapasitet, kan du sette i et SM-minnekort
Hvis du skulle ønske større kapasitet, kan du sette i et SM-minnekort Vis mer

I likhet med Samsung Yepp har også denne spilleren innebygd 64 MB minne, og minnekortleser med plass til Smart Media kort. Den har også stemmeopptaksfunskjon og radio, men i motsetning til Yepp har denne spilleren radiodelen innebygd i selve spilleren. Den mottar også i stereo, selv om kvaliteten kan diskuteres. Mottakeren er uansett ganske god.

Artig er det at JazPiperen også har innebygget telefonlistefunksjon, med plass til hele 500 navn og nummer. Disse må riktignok legges inn på PCen først, og det begrenser selvsagt nytteverdien, men dog.

Programvaren som følger med er slett ikke verst. MusicMatch Jukebox lar deg lage MP3-filer fra CD-samlingen din på en enkel og oversiktlig måte, og organiserer MP3-filer på harddisken. Vi ble litt skuffet over at det var versjon 5 av programmet som fulgte med, og ikke 6 som er siste versjon. Denne kan riktignok lastes ned gratis fra nettet. I tillegg får du med JazPiper Desk for å overføre musikken til spilleren, og programmet Zlurp! for enkel ripping fra CD.

JazPiper Desk benyttes for å overføre filer mellom PC og spiller.
JazPiper Desk benyttes for å overføre filer mellom PC og spiller. Vis mer

Ved hjelp av JazPiper Desk kan du overføre hvilken som helst fil til spilleren, og dermed bruke den som generell flyttbar lagringsenhet, men vi har opplevd mer brukervennlige grensesnitt for denne type oppgaver.

Parallelloverføring med nogo attåt

Vi reagerte også på at det kun fulgte med en parallellkabel for overføring til og fra PCen. Dette sikrer riktignok at også Windows 95-brukere kan få glede av spilleren, men viser seg ofte som en stor flaskehals i forhold til USB rent hastighetsmessig.

Ved første forsøk fikk vi store problemer med overføring av filer til spilleren, og det viste seg at problemet var at vi ikke hadde slått på ECP-modus for parallellporten i PCens BIOS. For oss var det fort gjort å gjøre denne endringen, men dersom du ikke er kjent med disse innstillingene anbefales det at du leser manualen til PCen din før du setter i gang.

Når ECP var aktivert gikk overføringen som smurt. Våre 47 MB med testfiler ble overført på litt over fem minutter, og det er slett ikke verst, og langt bedre enn hva vi hadde fryktet.

Konklusjon

Denne spilleren overrasket oss positivt, med god lyd, enkel betjening og massevis av tilleggsfunksjoner til en behagelig pris.

Det eneste vi har å utsette på den, er et litt traust design og det faktum at vi måtte konfigurere parallellporten før vi kunne overføre musikkfilene.

Helt klart et godt valg!